PROMOVAREA OFERTEI EDUCAȚIONALE A SEMINARULUI TEOLOGIC ORTODOX DIN CRAIOVA LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ BUCOVĂȚ, DOLJ

Evenimente Proiecte
Cu binecuvântarea ÎnaltpreasfințituluiPărinte Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, marti, 09.04.2024, a avut loc o activitate de promovare a Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Grigorie Teologul” din Craiova în rândul elevilor de clase a VII-a și a VIII-a de la Școala Gimnazială Bucovăț.
Activitatea, moderată de doamna Pascu Nicoleta, profesor de Religie la Școala Gimnazială Bucovăț și de domnul director Pascu Dorin, a debutat prin cuvântul doamnei profesor Cojocaru Marinela, care a făcut o scurtă prezentare a ceea ce reprezintă examenul de admitere, amintind de numeroasele rezultate ale elevilor seminariști la diverse concursuri și olimpiade școlare, cu profil teologic sau laic, punctând și derularea programului de pregătire on-line pentru examenul de admitere, gratuit, întreprins de părinții profesori de la Seminar. De asemenea, corul seminarului, dirijat de Pr. Cravcenco Iulian, a susținut un mic concert de muzică bisericească.
Evenimentul s-a încheiat prin distribuirea unor broșuri de prezentare a ofertei educaționale a Seminarului elevilor prezenți, urmată apoi de purtarea unor discuții libere ale celor interesați cu coriștii seminarului, la eveniment participând aproximativ 35 de elevi.
Trebuie amintit faptul că activitatea a fost inițiată de către cadrul didactic de la Catedra de Religie a Școlii Gimnaziale Bucovăț (Prof. Pascu Nicoleta), în colaborare cu profesorii diriginți de la clasa a VIII-ași a VII-a, cu acordul directorului școlii, Prof. Pascu Dorin, cu participarea și sprijinul Arhiepiscopiei Craiovei, prin Sectorul de Învățământ, Activități cu Tineretul și de Catehizare, coordonat de Pr. Consilier Adrian Lupu, respectiv Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Grigorie Teologul” din Craiova, reprezentat de Pr. Cravcenco Iulian și Prof. Cojocaru Marinela.
(Prof. Cojocaru Marinela)