Întâlnirile preoților din cercurile pastoral-misionare și Taina Sfântului Maslu, desfășurate în parohiile din Protoieria Craiova Sud, județul Dolj

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în prima parte a lunii aprilie, în parohiile din Protoieria Craiova Sud au loc întâlnirile preoților din cercurile pastoral-misionare. În cadrul acestor întâlniri, preoții au săvârșit Taina Sfântului Maslu prin rotație la fiecare biserică parohială. De asemenea, cuvântul de învățătură a fost rostit de un preot invitat în mod special. Amintim parohiile care au fost gazdă pentru aceste întâlniri: Parohia Sf. Grigorie Decapolitul, Parohia Oota, Parohia Hagi Enuși (3 aprilie), Parohia Ungureni (5 aprilie), Parohia Dorobănția (5 aprilie), Parohia Dăbuleni I (5 aprilie), Parohia Teslui (5 aprilie), Parohia Sfinții Apostoli (10 aprilie), Parohia Toți Sfinții – Bășica (12 aprilie) și Parohia Ciocănești (12 aprilie).

La invitația părintelui paroh Popescu Florin, de la Parohia Sfinții Apostoli, preacucernicul părinte protoiereu Grigore Vulcănescu a participat la slujba Sfântului Maslu și a rostit cuvântul de învățătură. Sfinția sa a prezentat învățătura creștină despre rugăciunile citite de preoți și despre ungerea cu undelemnul sfințit. De asemenea, i-a îndemnat pe enoriașii din biserică să postească și să se spovedească în aceste săptămâni ale Postului Mare. La final, i-a felicitat pe toți preoți prezenți, veniți de la alte parohii din oraș, pentru că au onorat cu prezența invitația părintelui paroh și că s-au rugat împreună pentru vindecarea de neputințele trupești și sufletești.