Taina Sfântului Maslu, săvârșită în cadrul Penitenciarului Craiova-Pelendava

Evenimente Proiecte

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în ziua de 15 aprilie 2024, în cadrul Penitenciarului Craiova-Pelendava, a fost săvârșită slujba Sfântului Maslu. Taina Sfântului Maslu este taina comuniunii în rugăciune față de aproapele nostru, semn al dragostei creștine și al solidarității cu cel aflat în suferință. Prin rugăciunile preoților și prin ungerea cu untdelemn sfințit, Taina Sfântului Maslu reprezintă o mangâiere și încurajare față de toți cei care cheamă numele lui Dumnezeu în ajutor. Termenul „maslu” este de origine slavă și înseamnă untdelemn iar prin rugăciunile rostite de către preoți, se invocă mila lui Dumnezeu, care este numit Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre.

Această Taină a Sfântului Maslu a fost săvârșită de către Pr. Florin Sabin Mihail, Președinte Executiv al Asociației Vasiliada, este una dintre cele mai active organizații nonguvernamentale cu caracter social, înființată sub patronajul Mitropoliei Olteniei și de către Pr. Ștefan Bărbulescu, Inspector eparhial al Departamentului pentru activități cu tineretul și de catehizare. Aceștia au răspuns cu celeritate invitației părintelui capelan al unității, Pr. Laurentiu Petre Șchiopu, de a sluji împreună. La slujbă, au participat un numar de 40 de persoane private de libertate care au primit cuvântul de învațătură rostit la finalul Tainei Sfântului Maslu de către Pr. Florin Sabin Mihail, fiind astfel încurajați să nu se simță singuri în suferințele lor.

La începutul lunii aprilie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, părintele Petre Laurențiu Șchiopu a fost numit capelan al unității de detenție în urma promovării examenului de ocupare a funcției vacante. Activitatea părintelui se desfășoară în cadrul Sectorului de Reintegrare Socială al Penitenciarului Craiova-Pelendava.

(Sursa: https://www.facebook.com/pen.craiova.pelendava?locale=ro_RO)