Corul Seminarului a intonat imnul național la deschiderea oficială a Olimpiadei Naționale de Interpretare Vocală, Instrumentală și Studii Teoretice Muzicale pentru învățământul liceal

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în seara zilei de 17 aprilie 2024, Corul Seminarului Ortodox „Sf. Grigorie Teologul”, din Craiova, dirijat de părintele Prof. Dr. Victor Șapcă, a fost invitat să intoneze imnul național. Momentul a avut loc în cadrul deschiderii oficiale a Olimpiadei Naționale de Interpretare Vocală, Instrumentală și Studii Teoretice Muzicale pentru învățământul liceal, care se desfășoară la Craiova în perioada 17-21 aprilie.

Evenimentul s-a desfășurat la Liceul de Arte ”Marin Sorescu” din Craiova în prezența inspectorului școlar general al I.S.J. Dolj, prof. dr. Daniel Alexandru Ion, a inspectorilor școlari generali adjuncți, prof. Irina Ștefana Broscaru și prof. Aida Ionescu, a doamnei inspector școlar pentru arte, prof. Raluca Pâncu, a reprezentanților autorităților locale, a reprezentanților ISJ Dolj, a partenerilor, a sponsorilor, a elevilor și directorilor unităților de învățământ preuniversitar. Olimpiada se desfășoară pe 3 secțiuni: secțiunea instrumentală, secțiunea vocală și secțiunea studii teoretice. Anul acesta vor participa 391 de elevi și 90 de cadre didactice din 39 de licee vocaționale – profil artistic din toată țara.