Întâlnirile preoților din cercurile pastoral-misionare și Taina Sfântului Maslu, desfășurate în parohiile din Protoieria Craiova Nord, județul Dolj

Evenimente Proiecte

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, preoții din Protoieria Craiova Nord au continuat întâlnirile în cadrul cercurilor pastorale și săvârșirea Sfântului Maslu, în săptămânile păresimilor alături de credincioșii lor. Cuvântul lui Dumnezeu a fost propovăduit de preoții invitați în toate parohiile, iar rugăciunile pentru tămăduirea trupului și a sufletului au mângâiat sufletele celor prezenți,  într-o atmosferă  de profundă comuniune frățească.

Amintim aici întâlnirile avute loc în cercul misionar numărul 3, la parohiile Carpen și Botoșești – Paia, alături de preoții parohi Ionescu Gheorghe și Băcescu Ștefan; la Parohia Filiași II, prin implicarea preotului paroh Croitoru Mihai, copiii din comunitate au primit Sfintele Taine ale Spovedaniei și Împărtășaniei, iar Taina Sfântului Maslu s-a săvârșit alături de colegii preoți din parohiile învecinate. În același cerc pastoral – numărul 8 – preoții din parohiile Almăj, Rovine, Ișalnița și Braniște II Ișalnița, s-au întâlnit la Parohia Șitoaia, la invitația preotului paroh Gușe Marius, tot pentru săvârșirea Sfintei Taine. În ultima săptămâna a păresimilor, preoții cercului misionar numărul 8, se vor întâlni pentru ultima dată în această perioadă de bucurie duhovnicească, la Parohia Ișalnița, la invitația preotului paroh Badea Alexandru.

                                                                                              (Pr. profesor Lucian Dodenciu)