Proiectul „Curățenie spirituală”, desfășurat de Școala Gimnazială Godinești, din județul Gorj

Evenimente Proiecte

În perioada 22-26 aprilie 2024, în școlile din județul Gorj, se desfășoară Programul Național „Săptămâna verde”. Sub auspiciile acestui program, la Școala Gimnazială Godinești a avut loc Proiectul educativ-religios „Curățenie spirituală”, proiect inclus în Parteneriatul dintre școală și Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din localitate.

În ziua de prăznuire a Sfântului Marelui Mucenic Gheorghe, 23 aprilie, elevii claselor V-VIII au participat la Sfânta Liturghie oficiată de preotul Bivolaru Mircea, parohul bisericii din localitate. Elevii au fost însoțiți de doamnele Mîrșu Ana Maria, profesoară de Religie, Buțu Persida, profesoară de Limba și literatura română și Grivei Elena, profesoară de Matematică.

După oficierea Sfintei Liturghii elevii au primit cuvânt de învățătură despre rugăciune, post și milostenie, dar și diferite daruri de la părintele paroh: „Nu este nimic mai plăcut lui Dumnezeu și oamenilor decât un tânăr care postește, se roagă și ajută pe cei din jurul lui. Începând cu ajutorul dat părinților și bunicilor în gospodărie putem extinde fapta noastră bună către toți cei aflați în nevoie. Vă îndemn, așadar, să continuăm această relație extraordinară pe care o avem cu Școala Gimnazială Godinești și cu doamnele profesoare și prin alte proiecte care să aducă roade duhovnicești în sufletele noastre”.

(Arhid. Prof. Dr. Nicușor Lăzărică)