Activități Pastoral-Misionare În Protoieria Craiova Nord

Evenimente Proiecte

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în parohiile din Protoieria Craiova Nord, județul Dolj, au continuat activitățile pastoral-misionare și educative, în ultima săptămână a păresimilor.

Săvârșirea Sfintei Taine a Maslului în cercurile misionare, promovarea ofertei educaționale a Seminarului Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” Craiova, activitățile educative cu tinerele vlăstare din instituțiile de învățământ aflate pe raza parohiilor sau cinstirea ocrotitorului spiritual, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, în parohiile sau vetrele monahale din cuprinsul Arhiepiscopiei Craiovei, au însemnat prilejuri de bucurie și meditație duhovnicească pentru credincioșii protoieriei noastre.

Părintele protoiereu Cojocaru Cristian a participat la săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, la parohiile Grecești și Coțofenii din Dos, la invitația preoților parohi Popa Mugurel și Iordache Florin, împreună cu preoții din parohiile învecinate; la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Ișalnița, doamna profesor de religie Oprescu Mariana, de la Școala Gimnazială „Eliza Opran” din localitate, a participat cu elevii clasei a VIII-a la Taina Spovedaniei, iar părintele Badea Alexandru a prezentat tinerilor absolvenți și oferta educațională a Seminarului Teologic „Sf. Grigorie Teologul” Craiova; Parohia Braniște II Ișalnița, preot paroh Dodenciu Lucian, și-a cinstit ocrotitorul în ziua de 23 aprilie a.c. pe Sf. Mare Mc. Gheorghe, purtătorul de biruință, împreună cu tinerii și credincioșii parohiei, având alături pe doamna referent Luiza Cioablă, coordonatorul Ansamblului folcloric „Ion Șerban” Ișalnița; preotul Singureanu Adrian Constantin, de la Parohia Mischii, a făcut o donație de jucării pentru copiii de la Grădinița Mlecănești, comuna Mischii; activitate similară a avut loc și în parohia Harșu, unde părintele paroh Dică Viorel a desfășurat mai multe activități cu copiii din parohie, de la Grădinița „Tudor Vladimirescu” și de la Grădinița „Sf. Lucia”, din Craiova

                                                                                   (Pr. prof. Lucian Dodenciu)