Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în ziua de 24 aprilie 2024, studenții Facultății de Teologie, alături de cadre didactice, au participat la atelierul intitulat „Resurse electronice accesibile în cadrul Universității din Craiova”.
Proiect cultural al Facultăţii de Teologie Ortodoxă şi al Bibliotecii Universităţii din Craiova
Evenimentul s-a desfășurat în Sala de Lectură Multidisciplinară a Universității, fiind cea de-a doua activitate din cadrul proiectului cultural al Facultăţii de Teologie Ortodoxă şi al Bibliotecii Universităţii din Craiova. Prima activitate s-a desfăşurat luni, 22 aprilie, la Facultatea de Teologie din Craiova, unde a avut loc vernisajul Expoziției de carte și icoană cu tematică pascală „Învierea Domnului – Calea spre Lumină”.
La workshop-ul „Resurse electronice accesibile în cadrul Universității din Craiova”, doamna Conf. Univ. Dr. Alexandrina Bădescu, Prodecan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Craiova, Departamentul de Artă, a prezentat oferta educațională a Facultății de Teologie, specializarea Arte vizuale: pictură, sculptură, conservare și restaurare. De asemenea, doamna Prodecan a mulțumit organizatorilor pentru desfășurarea acestui atelier.
Baze de date științifice importante în cadrul UCV
Lectorul workshop-ului, doamna Georgeta Pădureanu, Şef Serviciu în cadrul Bibliotecii Universităţii din Craiova, a vorbit mai întâi despre modalitatea de creare a unui cont și de logare pentru acces la bazele de date științifice.
Universitatea din Craiova beneficiază de acces online, în urma contribuţiei financiare, în cadrul Asociaţiei Universităţilor, Institutelor de Cercetare-Dezvoltare şi Bibliotecilor Centrale Universitare din Romania “ANELIS PLUS”, la baze de date științifice importante. Datorită acestui proiect al Universității, studenții, masteranzii, doctoranzii și cadrele didactice pot accesa bazele de date științifice atât de pe calculatoarele existente în bibliotecă, laboratoare și cabinete, accesând pagina Web a Bibliotecii, dar și de acasă prin acces mobil.
În partea a doua a atelierului, s-au prezentat pașii de căutare în cadrul celor mai importante baze de date științifice multidisciplinare, precum: SpringerLink, Wiley Online Library Journals, Taylor & Francis Journals, Cambridge Journals, Oxford Journals și EBSCO Academic Search Ultimate.
Acest atelier este o întrevedere onsite, după sesiunile online din toamna anului trecut și din primăvară la aceasta, sesiuni de instruire pentru accesarea bazelor de date din cadrul Universității din Craiova.
În cadrul atelierului, Pr. Sorin-Grigore Vulcănescu a mulțumit Părintelui Mitropolit Irineu pentru binecuvântarea şi susţinerea activităţilor educaţionale şi culturale din cadrul Facultăţii de Teologie din Craiova, Pr. Conf. Univ. Dr. Adrian Ivan, decanul Facultăţii de Teologie din Craiova, şi doamnei Prof. Univ. Dr. Habil. Carmen Banţa, Directorul Bibliotecii Universităţii din Craiova pentru colaborarea şi sprijinirea acestor activități.