Activități educativ-religioase desfășurate de Parohia Sf. Voievozi și Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu”, din Târgu-Jiu

Evenimente Proiecte

Cu binecuvântarea Înaltpreassfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Parohia Sf. Voievozi a organizat în colaborare cu Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu”, din Târgu-Jiu, diverse activități educativ-religioase, dedicate elevilor.

Astfel, elevii de la clasele a II-a E,  a III-a E și a VII-a E, au ascultat cuvintele de suflet și pentru suflet rostite, cu multă căldură, de părintele Gomoi Gheorghe, iar elevii de la clasele I B și I A au primit Sfintele Taine: Spovedania și Împărtășania. Pentru ca activitățile să fie cât mai reușite, interesante și în siguranță, în cadrul activităților s-au implicat doamnele Mihăilă Marinela și Briceag Florentina, profesoare de religie, doamnele Boroacă Emanuela, Nicovală Mirabela, Semenescu Elena, profesoare învățământ primar, și doamna Frățilescu Ramona, director adjunct.

„A te afla în prezența profesorului este o mare cinste, dar a te afla în prezența lui Dumnezeu este cea mai mare cinste, cel mai sfânt lucru care ni se poate întâmpla tuturor, și preoți, profesori sau elevi. Este un imens dar pe care ni-l face Dumnezeu. De aceea, atât noi, profesorii, cât și elevii de la Șc. Gimnazială  „Constantin Săvoiu” din Târgu-Jiu, împreună cu preoții de la Biserica Sfinții Voievozi, în această perioadă din Postul Mare, ne întrebăm ce atitudine să avem față de noi înșine, față de alții, față de Dumnezeu. Ne dorim să ne comportăm cu atenție și sinceritate, cu modestie, inocență și dragoste pentru întâlnirea cu Domnul în ziua Învierii”, ne-a transmis doamna Prof. Mihăilă Marinela.