Olimpiada Națională Interdisciplinară Cultură și Spiritualitate Românească la Craiova

Anunțuri Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în perioada 15-19 mai 2024, la Craiova se va desfășura Olimpiada Națională Interdisciplinară Cultură și Spiritualitate Românească. Olimpiada reprezintă un concurs de excelenţă care se adresează elevilor cu aptitudini, înclinaţii şi interese deosebite pentru disciplinele limba și literatura română și religie. Anul acesta vor participa peste trei sute de elevi din toată țara, de la nivel gimnazial. În organizarea olimpiadei de la Craiova s-au implicat peste 140 de cadre didactice de la Dolj. Toate probele se vor susține la Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova.

Olimpiada este organizată de Ministerul Educației, prin Inspectoratul Județean Școlar Dolj, în parteneriat cu Arhiepiscopia Craiovei, Consiliul Județean Dolj,  Primăria și Consiliul Local ale Municipiului Craiova.

Deschiderea oficială va avea loc miercuri, 15 mai 2024, ora 1700, la Catedrala Mitropolitană „Sf. M. Mc. Dimitrie” din Craiova, în prezența Părintelui Mitropolit Irineu, a oficialităților locale, județene și școlare, a organizatorilor, a elevilor participanți și a profesorilor din comisii. Premierea câștigătorilor va avea loc sâmbătă, 18 mai, la Filarmonica Oltenia Craiova.