În Duminica a III-a după Sfintele Paști, în ziua de 19 mai 2024, Înaltpreasfințitul Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a săvârșit Slujba de resfințire a bisericii Paraclisului Mitropolitan „Sf. Gheorghe – Vechi”, din Craiova. De asemenea, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Actul de resfințire a fost citit de către Părintele protoiereu Grigore Vulcănescu, de la Protopopiatul Craiova Sud. Pentru implicarea misionar-administrativă, Pr. Irimia Gheorghe-Aurel a primit rangul de iconom stavrofor.
În cuvântul de învățătură, Părintele Mitropolit a mulțumit mai întâi bunului Dumnezeu pentru lucrarea de înfrumusețarea a acestei biserici istorice din orașul Craiova, dar și tuturor celor care s-au implicat pentru ca lucrările de restaurare să fie finalizate: „Este o zi prea-însemnată pentru noi, în această duminică în care cinsitim pe femeile purtătoare de mir, cunoscute sub numele de „femeile mironosițe” și în care am săvârșit sfințirea acestei biserici din orașul nostru. Ne-a ajutat bunul Dumnezeu, pentru că numai El este Acela căruia I Se datorează această muncă pe care noi am dus-o la sfârșit, cu ajutorul celor din orașul nostru, a arhitecților, a consultanților și a celor care au finanțat această zidire și lucrare frumoasă. Le mulțumim tuturor care au contribuit la înfrumusețarea acestei biserici”.
În a doua parte a cuvântului, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre curajul și credința femeilor mironosițe, care au mers la mormântul Mântuitorului Hristos și au aflat vestea învierii din morți: „Această duminică este consacrată femeilor mironosițe. După ce a înviat din morți, Mântuitorul Hristos S-a arătat în primul rând acelor femei care L-au înconjurat și L-au urmat în timpul vieții Sale pământești. Acestea știau că pregătirile pentru punerea în mormânt au fost foarte sumare. De aceea, au plecat foarte de dimineață ca să ungă trupul Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Erau înfricoșate și temătoare, însă credința lor în Mântuitorul era singura lor putere. Ceva le îndemna să ajungă la mormânt, fără să ia în calcul și să se îngrijească de cine le va prăvăli piatra de pe ușa mormântului. Mormântul Mântuitorului era pecetluit de iudei, iar ostașii străjuiau înaintea mormântului care era săpat în stâncă. Aici fusese așezat trupul Mântuitorului, iar femeile doreau să-I aducă o cinstire deosebită pentru că nu fusese pus în mormânt după toată tradiția iudaică. Mare le-a fost umirea și bucuria când au constatat că piatra era prăvălită de pe ușa mormântului. Deodată, s-a arătat lângă piatra mormântului un înger care le-a spus că Domnul a înviat. Prima mențiune despre învierea Mântuitorului Hristos a fost rostită de îngeri. Înainte ca Domnul să Se arate femeilor mironosițe, ele ascultă și aud cuvântul îngerului că Hristos a înviat cu adevărat. De aceea, femeile mironosițe sunt vestitoarele învierii Domnului. Mântuitorul Hristos Se arată femeilor mironosițe să le încurajeze și să le arate că El este cu adevărat Învierea și Viața. Domnul a înviat cu adevărat și moartea nu mai are nicio stăpânire asupra Lui, pentru că moartea este biruită de Fiul lui Dumnezeu care S-a făcut Om”.
În partea de final, Părintele Mitropolit Irineu a subliniat rolul femeii creștine în viața Bisericii și a familiei, îndemnând pe toți cei prezenți la cinstirea tuturor femeilor din viața noastră: „Femeia creștină ortodoxă este cinstită în Biserică și are un loc deosebit pentru faptele ei de milostenie, de creștere a copiilor, de păzire a familiei și de ajutor a tututor celor care se află în casa sa. Peste femeie s-a revărsat de la mormântul Domnului această bucurie și binecuvântare. Femeile au crezut pe Mântuitorul Hristos și vor rămâne moștenitoarele acestor daruri cerești de la Preasfânta Născătoare de Dumnezeu și de la sfintele femei. Este o cinste adusă femeilor creștine și o încurajare dată de Biserică tuturor femilor ca ele să ducă mai departe această credință și să sporească dragostea față de Dumnezeu, în casele și familiile lor, în școli, în spitale și pretutindeni unde astăzi avem mame și credincioase care își desfășoară activitatea. Lăudăm pe Mântuitorul Iisus Hristos pentru darurile Sale bogate și aducem un omagiu femeilor creștine pentru dragostea cu care ele întotdeauna știu să împărtășească blândețea, delicatețea și mângâierea pentru toți”.