Corul Seminarului Teologic din Craiova a participat la Zilele Școlii Gimnaziale din Podari

Evenimente Proiecte

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în ziua de vineri, 17 mai 2024, Corul Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Grigorie Teologul” din Craiova a participat la zilele Școlii Gimnaziale „Constantin Gheorghiță” din localitatea doljeană Podari.

Cu ocazia apropierii zilei de prăznuire a Sf. Împărați și întocmai cu Apostolii, Constantin și mama sa Elena, patronii spirituali ai Școlii Gimnaziale Podari, membrii corului Seminarului craiovean, în calitate de invitați speciali, au interpretat mai multe cântări religioase și o suită de cântece folclorice, sub conducerea Protodiac. Prof. Dr. Victor Șapcă.

În continuare, mulțumind doamnei Prof. Marilena Andreescu, directorul școlii și echipei organizatoare a evenimentului, Pr. Prof. Dr. Cristin Sperlea a prezentat oferta educațională a Seminarului, făcând totodată și o evocare a personalității Sf. Împărat Constantin cel Mare și a mamei sale, Sf. Împărăteasa Elena, cei mai importanți conducători politici ai creștinismului.

Trebuie să menționăm faptul că această activitate comună a Seminarul Teologic Ortodox din Craiova și a Școlii Gimnaziale Podari face parte dintr-o serie mai extinsă de acțiuni, având la bază existența unui parteneriat cultural-educativ.

(Text: Dan Anastasescu; Foto: elev Nelu Buligă)