Cercul pedagogic al profesorilor de religie, din județul Gorj

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în ziua de 23 mai 2024, s-a desfășurat Cercul pedagogic al profesorilor de religie, din județul Gorj. În prima parte a întâlnirii, un sobor de preoți a oficiat Sfânta Liturghie la altarul bisericii Mănăstirii Polovragi. Din soborul de preoți amintim pe: Pr. protoiereu Spilcă Ion, Pr. inspector Neofit Stănciulescu, Pr. director Vătafu Ștefan-Cristi, Pr. Prof. Dr. Nicușor Popescu și Pr. Prof. Ciungu Ionuț. Răspunsurile de la strană au fost date de un grup de profesori, sub coordonarea părintelui Arhid. Prof. Dr. Nicușor Lăzărică.

După Sf. Liturghie, profesorii de religie au fost invitați în trapeza sfintei mănăstiri, unde au continuat activitățile cercului. Cuvântul de deschidere i-a aparținut părintelui Prof. Neofit Stănciulescu, inspector școlar al ISJ Gorj, care a mulțumit gazdelor și în special maicii Spiridona, stareța Mănăstirii Polovragi, organizatorilor și tuturor profesorilor pentru prezență.

Cuvântul de binecuvântare din partea Părintelui Mitropolit Irineu a fost transmis de către Pr. Dr. Adrian Lupu, consilier eparhial pentru Sectorul Învățământ al Arhiepiscopiei Craiovei. De asemenea, sfinția sa a prezentat proiectele educaționale care se desfășoară în prezent în Arhiepiscopia Craiovei, îndemnându-i pe profesorii de religie să colaboreze cu preoții din parohii.

În calitate de director al Liceului Teologic „Sf. Nicodim”, din Târgu-Jiu, a luat cuvântul și părintele Prof. Vătafu Ștefan-Cristi, care a mulțumit profesorilor de religie pentru pregătirea și recomandarea elevilor să participe la examenul de admitere desfășurat în ziua de 22 mai 2024.

În ultima parte a cercului, doamna Prof. Dobre Simona-Elena, de la Școala Gimnazială Bumbești-Pițic, din județul Gorj, a prezentat în fața colegilor profesori un referat dedicat anului omagial în Biserica Ortodoxă Română, intitulat „În dar ați luat, în dar să dați”.

În închiere, părintele inspector Neofit Stănciulescu i-a felicitat pe toți profesorii care au obținut rezultate cu elevii la olimpiadele școlare de specialitate și i-a îndemnat să încurajeze elevii să participe la concursurile dedicate disciplinei religie și să urmeze învățământul vocațional teologic.