Concertul Caritabil ,,Armonii româno- elene pentru solidaritate în educație”, la Filarmonica „Oltenia”, din Craiova

Evenimente Proiecte

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Asociația Vasiliada în parteneriat cu Asociația „Pelerinii Sfântului Munte” din Grecia și Parohia Harșu din Craiova, a organizat în ziua de sâmbătă, 25 mai 2024, un Concert caritabil denumit „Armonii româno-elene pentru solidaritatea în educație”. Evenimentul s-a desfășurat în sala mare a Filarmonicii Oltenia din Craiova și a fost prezentat de către doamnele Alina Trană și Papalitsa Fey.

În deschiderea programului, Ansamblul folcloric „Juveții de la Coșuna” al Seminarului Teologic din Craiova și Corul Facultății de Teologie din Craiova, conduse de Lect. univ. dr. Victor Şapcă, au prezentat un colaj de cântece folclorice. Apoi au urcat pe scenă invitații speciali ai Concertului „Armonii Româno-Elene pentru solidaritate în Educație”, membri ai formației Music Group SIRIS. Formația a prezentat concerte atât în țara din care provin, Grecia, dar și în străinătate, participând la diferite festivaluri muzicale tematice. În prima parte a concertului formația Music Group SIRIS a interpretate un număr de 14 piese muzicale grecești. În continuare, a fost invitată pe scenă Anastasia Boroată, cu piesele ei de muzică populară românească autentică. În ultima parte a concertului, formația Music Group SIRIS a interpretat un nou program de piese muzicale. La final, organizatorii au oferit distincții și premii speciale invitaților.

Concertul organizat de Asociația Vasiliada împreună cu Asociația Pelerinii Sfântului Munte și Parohia Harșu a reunit pe aceeași scenă artiști remarcabili ale căror momente muzicale au adus bucurie, bună dispoziție, încântare, atât pentru cei prezenți în sală, cât și pentru cei care au putut urmări în direct acest eveniment. A reprezentat o manifestare culturală ce a marcat o puternică legătură, conexiune între cele două țări: România și Grecia, în ceea ce privește dragostea și prețuirea pentru tradiții, pentru muzică populară, dar și dorința comună de implicare, de întrajutorare, de susținere a Programelor și Proiectelor sociale ale celor trei asociații pentru copii, tineri și pentru alte categorii de persoane defavorizate”, a transmis Pr. Dr. Mihail Florin, președintele executiv al Asociației Vasiliada.