Activități culturale dedicate persoanelor vârstnice aflate în grija Arhiepiscopiei Craiovei

Evenimente Proiecte

Centrul social pentru persoane vârstnice „Sfinții Doctori Cosma și Damian” al Arhiepiscopiei Craiovei a desfășurat în această perioadă, în parteneriat cu instituții de cultură din Craiova, activități culturale, de socializare și recreative adresate beneficiarilor. Astfel, săptămâna aceasta, un grup de persoane vârstnice a vizitat Secția de Științele Naturii a Muzeului Olteniei, sub ghidajul muzeografilor dr. Mirela Ridiche și dr. Gima Lila. Vizita a continuat cu participarea seniorilor la două prezentări video susținute de muzeograful dr. Mirela Ridiche, intitulate „100 de ani de istorie a științelor naturii la Muzeul Olteniei” și „Pădurea, Aurul verde al Pământului”.

„De la înființare, Centrul social «Sfinții Doctori Cosma și Damian» a dezvoltat o serie de activități culturale în parteneriat cu Muzeul Olteniei. De-a lungul timpului, beneficiarii Centrului au vizitat cele trei secții ale Muzeului Olteniei: Secția de Etnografie, Secția de Istorie – Arheologie și Secția de Științele Naturii, unde au primit ghidaj de specialitate și detalii despre expozițiile temporare și permanente găzduite de instituția de cultură. Mulțumim în mod deosebit reprezentanților Muzeului Olteniei, domnului director dr. Florin Ridiche, pentru deschidere și pentru susținerea permanentă a serviciilor sociale în folosul  persoanelor vârstnice aflate în grija Arhiepiscopiei Craiovei”, a subliniat Amalia Ceaușescu, asistent social în cadrul Centrului „Sfinții Doctori Cosma și Damian”.

Perioada aceasta a fost marcată în cadrul Centrului de o serie de alte activități, printre care amintim: găzduirea expoziției de lucrări din cadrul Concursului de icoană și desen „Icoana – fereastră spre cer”, ediția XVIII, organizată de Fundația „Cuvântul care Zidește” a Mitropoliei Olteniei; participarea la evenimentul „Dolju-n bucate”, la Casa Universitarilor din Craiova, eveniment organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj; plimbări în Grădina Botanică și Parcul Romanescu din Craiova.

Centrul social „Sfinții Doctori fără de arginți Cosma și Damian” al Arhiepiscopiei Craiovei este situat pe str. Câmpia Islaz nr. 54 din Craiova și oferă în mod gratuit servicii sociale, culturale, de creație, recreative și de socializare persoanelor vârstnice din Craiova. Pentru dezvoltarea programelor de activități, Centrul social a încheiat parteneriate cu mai multe instituții culturale și educaționale din Craiova.

(Gabriela Firu)