Festivalul – concurs de pictură și desen „Icoana – Fereastră spre cer”, ediția a XVIII – a

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în ziua de joi, 6 iunie, a avut loc vernisajul expoziției de pictură și desen din cadrul Festivalului „Icoana – Fereastră spre Cer”, ajuns la ediția a XVIII-a. Evenimentul a fost organizat de Fundația „Cuvântul care Zidește”, în parteneriat cu Sectorul Cultural, reprezentat de pr. conf. univ. dr. Adrian Boldișor, și Sectorul de Învățământ, reprezentat de pr. prof. dr. Adrian Lupu, din cadrul Arhiepiscopiei Craiovei, fiind găzduit de Centrul social de zi pentru persoane vârstnice „Sfinții Doctori fără de Arginți Cosma și Damian” din Craiova.

În concurs s-au înscris 113 icoane pictate de copii din județele, Dolj, Gorj și Mehedinți. Lucrările au fost evaluate de conf. univ. dr. Alexandrina Bădescu și conf. univ. dr. Adriana – Gabriela Mardale, cadre didactice ale Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova.

La vernisaj s-a aflat, alături de invitați și de beneficiarii Centrului social, Părintele Consilier Adrian Lupu, care a transmis un cuvânt de apreciere la adresa lucrărilor elevilor implicați în acest concurs, cât și profesorilor care i-au coordonat în activitate.

 „Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit, organizăm acest concurs cu scopul de a-i încuraja pe copii să picteze, dar și pentru a-i apropia de Biserică și de ora de religie. Ne bucurăm și în acest an de o participare însemnată a elevilor la acest festival – concurs și le mulțumim de asemenea cadrelor didactice pentru că îi îndrumă spre activitățile formatoare din cadrul Bisericii noastre”, a subliniat doamna Cristina Stamatoiu, președinte executiv al Fundației  „Cuvântul care Zidește”.

Rezultatele la Festivalul – concurs „Icoana – Fereastră spre Cer”, ediția XVIII, sunt afișate pe pagina de blog a Fundației „Cuvântul care Zidește”: https://fundatiacuvantulcarezideste.blogspot.com/.

(Gabriela Firu)