Trei ani de activități cu tinerii în Parohia Dăbuleni III, Protoieria Craiova Sud

Evenimente Proiecte

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei și cu purtarea de grijă a PC Părinte Protoiereu Grigore Vulcănescu, de la Protoieria Craiova Sud, părintele Daniel Nițu de la Parohia Dăbuleni III a organizat un moment festiv pentru celebrarea celor trei ani de activități neîntrerupte cu tinerii din grupul parohial.

În duminica a şasea după Paşti, tinerii grupului parohial „Ostaşii Sfântului Gheorghe” s-au reunit în duh de rugăciunea înaintea examenelor de la evalurea națională, dar și pentru a rememora momentele frumoase trăite în timpul celor trei ani de activități. După rugăciune, Părintele Ștefan Bărbulescu, inspector în cadrul Departamentului de Tineret și Catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei, prezent la invitația Părintelui Daniel Nițu, i-a felicitat atât pe tineri, cât și pe părintele coordonator pentru activitate frumoasă și dorința de a se apropia, prin intermediul acestui proiect, mai mult de Biserică și a-L cunoaște pe Dumnezeu. În prezenţa a peste 40 de tineri, Părintele inspector a subliniat importanţa acestor activităţi, realul folos duhovnicesc şi nenumăratele virtuţi morale pe care le dobândim în Biserică.

Fiecare tânăr din grup a fost invitat să se prezinte şi să descrie în câteva cuvinte experienţa trăită la întâlnirile grupului, promiţând că va continua să vină cu mare drag la întâlnirile viitoare. După acest moment de interacţiune cu tinerii a urmat un moment de rugăciune în care tinerii au rostit Crezul, cerând ajutorul lui Dumnezeu pentru luminarea minţii şi rezultate bune la examenul de capacitate pentru membrii grupului parohial.

În încheierea primei părţi a activităţii, părintele paroh Niţu Daniel a mulţumit celor doi colaboratori, doamnelor profesoare Badi Mariana şi Niţu Sorina, pentru sprijinul în realizarea cu succes a peste 100 de întâlniri și activități sociale, educative și filantropice în cei peste trei ani de la înfiinţarea grupului de tineri. Tinerii au fost încredinţaţi că activităţile vor continua şi că vor găsi tot timpul uşa bisericii, sufletul și telefonul preotului deschise ori de câte ori vor simţi nevoia de sprijin duhovnicesc, de a primi sfaturi sau de a avea un prieten aproape.

După activitatea din biserică, tinerii au participat la o agapa de la care nu au lipsit torturile aniversare care au celebrat cei trei ani de activităţi, dar şi speranţa unui nou început, a unui nou grup de tineret care se va înființa o dată cu începutul școlii.

La final, părintele Daniel Nițu i-a mulțumit Părintelui Protoiereu pentru că l-a selectat în proiectul „Lumină din Lumină”, proiect eparhial de înființare a grupurilor parohiale de tineret, precum și tuturor prietenilor şi colaboratorilor care au susţinut  activitatea cu tinerii în parohia lor.

(Pr. Daniel Nițu)