Un nou doctor al Școlii Doctorale de Teologie din Craiova, cu teza: „Trăirea harului dumnezeiesc în teologia și viața Sfântului Simeon Noul Teolog”

Evenimente Proiecte

Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în ziua de 11 iunie 2024, la Facultatea de Teologie din Craiova a avut loc susținerea publică a tezei de doctorat cu tema „Trăirea harului dumnezeiesc în teologia și viața Sfântului Simeon Noul Teolog”, prezentată de domnul Roibu Alexandru.

Evenimentul a avut loc în cadrul Școlii Doctorale de Teologie „Sf. Nicodim” a Universității din Craiova și s-a desfășurat în prezența comisiei următoare: Pr. Conf. univ. dr. Constantin Băjău, în calitate de președinte al comisiei; Pr. Prof. univ. dr. Picu-Nelu Ocoleanu, în calitate de coordonator științific al tezei; Pr. Prof. univ. dr. Ștefan Buchiu, de la Facultatea de Teologie din București; Pr. Prof. univ. dr. Ciprian-Iulian Toroczkai, de la Facultatea de Teologie din Sibiu, și Pr. Prof. univ. dr. Vasile Vlad, de la Facultatea de Teologie din Arad. În urma susținerii referatelor și a sesiunii de întrebări, comisia a acordat candidatului calificativul foarte bine și i-a conferit titlul științific de doctor în domeniul Teologie.

În prezența Părintelui Mitropolit Irineu, a părintelui Conf. univ. dr. Adrian Ivan, decanul Facultății, și a membrilor comisiei, domnul doctor Roibu Alexandru a depus jurământul de credință și a mulțumit  cu bucurie tuturor celor care i-au fost alături în finalizarea studiilor doctorale.

La final, Înaltpreasfițitul Dr. Irineu a adresat un cuvânt mulțumire și de felicitare pentru susținerea publică a tezei de doctorat în cadrul Școlii Doctorale „Sf. Nicodim” din Craiova: „Pentru mine este o bucurie deplină astăzi să avem un doctorand care a finalizat cursurile de pregătire pentru teza de doctorat. Încununarea acestor cursuri este teza de doctorat. Prin teza de doctorat a domnului Roibu se va îmbogăți și mai mult facultatea noastră de Teologie. Este o bucurie și un moment fericit că aceste lucruri se petrec în Biserica noastră, ceea ce arată lucrarea Duhului Sfânt, Cel care este Învățătorul suprem și Dătătorul de cunoaștere și de învățătură. Felicităm pe domnul Roibu Alexandru, de acum doctor în Teologie, felicităm și pe părintele Picu Ocoleanu care l-a coordonat. Nu uităm nici de activitatea părintelui Stan Nicolae, care l-a îndrumat pe domnul Roibu până la momentul aceasta al susținerii examenului. Cu alte cuvinte, domnule Roibu, teza de doctorat nu este un final al studiilor, ci un început și un îndemn să continuați pe mai departe în viața Bisericii, având în vedere că ceea ce ați scris în teză sunt învățături care doresc să fie completate și puse în lumină de studiile dumneavoastră. Așadar, mulțumim bunului Dumnezeu pentru această zi, mulțumim părinților profesori care au venit aici ca să însoțească pe doctorandul nostru în susținerea tezei de doctorat. Ne rugăm ca bunul Dumnezeu să vă răsplătească și să vă dea tot ceea ce este de folos pentru mântuire”.