Evenimente dedicate eroilor în parohiile din Protoieria Craiova Nord

Evenimente Proiecte

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, la sărbătoarea Înălțarea Domnului Iisus Hristos a fost săvârșită, în toate parohiile din Protoieria Craiova Nord, după Sfânta Liturghie, slujbe de pomenire a eroilor români, în semn de veșnică pomenire, prețuire și mulțumire față de eroii neamului nostru din toate timpurile și din toate locurile, căzuți pe toate câmpurile de luptă, în lagăre și în închisori, pentru apărarea patriei și a credinței noastre ortodoxe strămoșești, pentru întregirea neamului, libertatea, unitatea și demnitatea poporului român.

În fiecare comunitate există un monument al eroilor așezat la loc de cinste care să amintească, în fiecare an, tinerei generații, despre jertfa străbunilor lor și nu numai. Preoți, autorități locale, cadre didactice, elevi și credincioși, s-au adunat la aceste locuri de cinstire, unde au avut loc slujbe de pomenire alături de programe cultural-educative.

La Parohia Coțofenii din Dos, preotul paroh Florin Iordache, a fost prezent la monumentul eroilor din curtea școlii gimnaziale din localitate. Împreună elevii și cadrele didactice ale instituției de învățământ, coordonați de doamna profesor Adriana Flori, au prezentat un scurt moment artistic închinat acestei sărbători însemnate. Manifestări similare au avut loc și la Parohia Mischii, în prezența preotului paroh Singureanu Adrian Constantin, alături de preoții din parohiile Călinești și Motoci, autorități, cadre didactice ale Școlii Gimnaziale „Alecsandru Nicolaid” Mischii. De asemenea, doamna Prof. Năstase Monica a prezentat un program tematic; în Parohia Botoșești-Paia, preotul paroh Ștefan Băcescu, a fost alături de cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Eufrosina Popescu” și reprezentanții autorității locale; în Parohia Brădești Bătrâni, preotul paroh Tănasie Marian a fost alături de elevii și cadrele didactice de la Școala „Petrache Poenaru” Brădești. Alte parohii unde s-au organizat diferite activități: în Parohia „Eroii Neamului” Craiova, preot paroh Cameniță Lucian; Parohia Cernele, preot paroh Bonea Biță; Parohia Filiași II, preot paroh Mihai Croitoru; Parohia Răcarii de Sus, preot paroh Ionuț Prioteasa; Parohia Obedeanu, preot paroh Ioniță Apostolache; Parohia Ișalnița și Parohia Braniște II Ișalnița, preot paroh Dodenciu Lucian și preot paroh Badea Alexandru; Parohia Fratoștița, preot paroh Boureanu Nicolae.

                                                                                               (Pr. prof. Dodenciu Lucian)