Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Oltenia, 20 – 22 iunie 2024

Evenimente Proiecte

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în ziua de 19 iunie a.c., la sediul Asociației Vasiliada a Arhiepiscopiei Craiovei, a avut loc întâlnirea organizatorilor ITO Oltenia 2024 (Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Oltenia), eveniment ce se va desfășura în perioada 20 – 22 iunie 2024.

În prezența părintelui consilier Petre Boroată și a  părintelui inspector Ștefan Bărbulescu, din partea Centrului Eparhial și al Departamentului de Tineret și Catehizare, preoții și voluntarii organizatori au discutat toate aspectele necesare în vederea bunei desfășurări a evenimentului. La ITO Oltenia sunt așteptați să participe peste 200 de tineri din cele patru eparhii ale Olteniei: Arhiepiscopia Craiovei, Arhiepiscopia Râmnicului, Episcopia Severinului și Strehaiei și Episcopia Slatinei și Romanaților. Alături de aceștia, vor participa ca invitați, un grup de tineri din Episcopia Caransebeșului, de la ATOR Banatul de Munte.

Evenimentului ITO Oltenia îi sunt dedicate trei zile de activități: joi, 20 iunie, va fi o masă rotundă în care se va prezenta activitatea cu tinerii creștini din Arhiepiscopia Craiovei. A doua zi, vineri 21 iunie, după deschiderea oficială a evenimentului la Catedrala Mitropolitană „Sf. M. Mc. Dimitrie” din Craiova, tinerii vor vizita muzeele craiovene, vor participa la un workshop și la procesiunea din Centrul Craiovei. Ziua se va încheia cu un concert de muzică folk, în Parcul Romanescu.

A treia zi a ITO Oltenia se va desfășura la Poiana, comuna Turburea, din județul Gorj, sâmbătă 22 iunie. Acolo, tinerii vor participa la Sfânta Liturghie, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu, iar apoi vor continua activitățile la Castelul Roșianu.

                                       (Pr. Lucian Dodenciu)