Hramul Mănăstirii Icoana din județul Gorj

Evenimente Gorj Manastiri

În fiecare an, în ziua de 24 iunie, Biserica Ortodoxă prăznuiește „Nașterea Sf. Proroc Ioan Botezătorul”. În tradiția populară, această zi este cunoscută sub denumirea de Sânzâienele sau Drăgaica. Anul acesta, potrivit calendarului Bisericii noastre, s-a sărbătorit în aceeași zi și praznicul „Sf. Treime”.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitul Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, un sobor de preoți și diaconi au săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu ocazia hramului sfintei mănăstiri Icoana din localitatea Crasna, județul Gorj. Slujba a fost săvârșită în altarul de vară din curtea mănătirii, sub protia Arhim. Ioachim Pârvulescu, starețul Sfintei Mănăstiri Lainici, alături de: Părintele Nicodim, starețul Sfintei Mănăstiri Crasna, Pr. Protoiereu Popescu Ion, Pr. Protoiereu Mărăcine Marian și Pr. Protoiereu Spilcă Ion.

Mânăstirea Icoana din județul Gorj a fost fondată în 1996, terenul provenind din moștenirea părintească a familiei preotului Ioan Popescu, care l-a donat Bisericii. Viaţa monahală din noua mănăstire a început chiar cu lucrările de construcție a chiliilor în vara anului 1997. În prezent, în mănăstire este prezentă o comunitate monahală de maicii, stareță fiind Maica Stavroforă Teodora Ilie.