Program de tabere în Arhiepiscopia Craiovei

Evenimente Proiecte

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Departamentul de Tineret și Catehizare lansează în această perioadă programul de tabere, numit generic „Tabăra Micilor Apostoli”. Programul face parte din strategia de activități cu tineretul asumată la nivelul celor 4 eparhii ale Mitropoliei Olteniei, având ca parteneri Departamentul de Tineret al Episcopiei Caransebeșului.

Conceptul de tabără educațională își propune să ofere tinerilor, din comunitățile rurale și urbane, activități educaționale, cultural-artistice, catehetice și de divertisment. Scopul programului este oferirea unei alternative sănătoase și eficiente de petrecere a timpului liber specific vacanței de vară și de prevenire a comportamentelor deviante în rândul copiilor și adolescenților.

În cadrul proiectului au avut loc mai multe sesiuni de formare pentru 14 tineri voluntari din Arhiepiscopia Craiovei, care vor fi coordonatori de tabere și formatori. Tinerii voluntari vor susține o serie de ateliere de formare precum:  Formare duhovnicească, Educație pentru viață, Dezvoltare personală, Comunicare și teambuilding, Jocuri și seri tematice și Creații artisitice. De asemenea, în cadrul acestor tabere se vor organiza ateliere externe susținute de Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Agenția Națională Antidrog.

În aceste zile, două tinere voluntare din Arhiepiscopia Craiovei, Diana Vătafu și Ana Maria Fierăscu, participă la ultimul program de formare, cel de coordonatori de tabere, organizat de Departamentul de Tineret al Episcopiei Caransebeșului în orașul Bocșa, sub coordonarea domnișoarei Anita Radics, președinte ATOR Banatul de Munte și coordonator al rețelei de voluntari din eparhia Caransebeșului. Delegația Arhiepiscopiei Craiovei a fost reprezentată la deschiderea taberei de PC Părinte Ștefan Bărbulescu Inspector în cadrul Departamentului de Tineret și Catehizare din Arhiepiscopia Craiovei și PC Părinte Florin Mihail Președinte Executiv al Asociației Vasiliada.

Departamentul de Tineret și Catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei va organiza în lunile iulie și august 3 tabere educaționale în comunitățile Slivilești – responsabil PC. Părinte Ovidiu Popescu, Motru Sec – responsabil PC. Lucian Mihalea și Braniște II Ișalnița – responsabil PC. Părinte Lucian Dodenciu. Taberele sunt destinate comunităților locale și se organizează cu sprijinul Parohiilor, Primăriilor, Unităților Școlare dar și al celorlalți factori locali.

(Pr. Bărbulescu Ștefan)