Conferință și întâlnire de lucru cu preoții de spitale, penitenciare și licee militare, din Arhiepiscopia Craiovei

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în ziua de 27 iunie 2024, la Centrul „Mitropolit Firmilian” – Craiova a avut loc conferința și întâlnirea de lucru cu preoții din Arhiepiscopia Craiovei care slujesc în spitale, penitenciare și licee militare. Evenimentul a fost moderat de către Arhid. Boroată Petre, în calitate de consilier al Sectorului Social, iar cuvântul de binecuvântare a fost transmis de către Pr. Mihail Florin, președintele executiv al Asociației Vasiliada.

În partea a doua a întâlnirii, părintele Mohanu Daniel Romeo, de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova, a susținut un referat dedicat Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor. De asemenea, părintele Popescu Mihai, de la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova, a prezentat un referat dedicat Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți luni. În ultima parte a întâlnirii, preoții participanți au fost rugați să adreseze întrebări cu privire la situațiile întâmpinate în locurile în care își desfășoară activitatea pastorală.

Alături de preoții amintiți, au fost prezenți la această întâlnire: Pr. Dovleac Iliuță Ilarie și Pr. Eleodor Stoichin, de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu; Pr. Constantinescu Ionuț Aurelian, de la Spitalul de Urgență din Târgu Cărbunești; Pr. Popescu Ion Cosmin, de la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din Runcu; Pr. Ionut Cercel, de la Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, din Craiova; Pr. Studineanu Adrian, de la Spitalul Nr. 1, Craiova; Pr. Nuță Gheorghe, de la Spitalul Municipal din Băilești; Pr. Nicola Ionuț-Emanuel, de la Spitalul Municipal Calafat; Pr. Marinescu Ilie, de la Penitenciarul Craiova; Pr. Șchiopu Petre Laurențiu, de la Penitenciarul Pelendava, din Craiova; Pr. Dudău Tinel Florin,  de la Spitalul de Psihiatrie din Poiana Mare; Pr. Pîrvu Adrian Claudiu, de la Spitalul Clinic Municipal „Filantropia” Craiova.