Tabăra Micilor Apostoli în Parohia Strîmtu, Protoieria Târgu Jiu Sud

Evenimente Proiecte

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Departamentul de Tineret și Catehizare a implementat în perioada 5 – 7 iulie 2024 în Parohia Strîmtu, Filia Larga, Protoieria Târgu Jiu Sud, programul de tabără creștină numit „Micii Apostoli”, proiect care face parte din strategia comună, a celor patru eparhii din Mitropolia Olteniei, pentru dezvoltarea activităților cu tineretul.

Tabăra Micilor Apostoli se adresează copiilor și tinerilor din comunitățile parohiale, comunitatea beneficiind de un program de activități, după modelul școlilor de vară. Tinerii participă la ateliere duhovnicești, de comunicare și lucru în echipă, de dezvoltare personală, artistice și activități recreative. Taberele se organizează acolo unde  preoții doresc să implementeze acest concept în comunitățile lor și se adresează Departamentului de Tineret și Catehizare.

În comunitatea satului Larga, tabăra a fost organizată cu eforturile PC Părinte Prof. Ovidiu Popescu, care a asigurat masa și cazarea pentru echipa de voluntari, cele două mese pe zi, pentru cei aproximativ 30 de participanți și tot necesarul acestei tabere. De asemenea, părintele a organizat în utima seară un foc de tabără și unul de artificii.

Pentru organizarea activităților din cadrul proiectului „Tabăra Micilor Apostoli” au contribuit Pr. Zglobiu Dan de la parohia Motru II, Pr. Panfiloiu Aurel de la Parohia Cojmănești și familia Golea Alexandru. Masa a fost asigurată de către domnul colonel farmacist Harca Mircea din Focșani,  un fiu al satului care se implică financiar în toate proiectele desfășurate în Parohia Strîmtu, filia Larga, mânat fiind de dragostea față de înaintași și de locul unde  a copilărit. Îi mulțumim Înaltpreasfințitului pentru binecuvântarea de a organiza această tabără în Parohia noastră. Comunitatea a fost pusă în mișcare și a pus suflet în organizarea acestui proiect, copiii au fost încântați, exprimându-și dorința  ca și în vara următoare să se reîntâlnească la „Tabăra Micilor Apostoli” de la Biserica satului” – a declarat Părintele Paroh Ovidiu Popescu.

Tabăra Micilor Apostoli s-a încheiat în Duminica chemării primilor Apostoli și a Sfinților români, moment precedat de festivitatea de premiere, în care tinerii au primit cărți de rugăciune, icoane și diplome din partea Părintelui Ovidiu Popescu. La Sfânta Liturghie și la o parte din activități și momentele de rugăciune în comun a fost prezent și Părintele Arhid. Petre Boroată, Consilier Social în Arhiepiscopia Craiovei și fiu al satului. De asemenea, cu ocazia zilei de naștere și în semn de recunoștină și apreciere pentru primirea călduroasă și buna organizare a taberei, Părintele Popescu Ovidiu a primit felicitări și cadouri din partea voluntarilor și a comunității.

Următoarele tabere vor avea loc în Parohiile Motru Sec – responsabil Preot Lucian Mihalea și Braniște II Ișalnița – responsabil Preot Lucian Dodenciu.

(Pr. Ștefan Bărbulescu)