Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Departamentul de Tineret și Catehizare organizează, în perioada 3-7 septembrie 2024, tabăra Micilor Apostoli în cele două parohii din Ișalnița: Parohia Braniște II și Parohia Ișalnița, din Protoieria Craiova Nord.
Marți, 3 septembrie, în ziua prăznuirii sfinților cuvioși Neofit și Meletie, de la Mănăstirea Stânișoara, ocrotitori ai Mitropoliei Olteniei, a avut loc deschiderea oficială a taberei la Biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Parohia Braniște II, în prezența PC Părinte Ștefan Bărbulescu, Inspector în cadrul Departamentului de Tineret și Catehizare; PC Părinte Paroh Lucian Dodenciu, PC Preot slujitor Ionescu Ștefan și a PC Părinte Trică Mihnea de la Parohia Ișalnița.
În prezența domnului Tiberiu Dascălu, primarul localității, a doamnei Mariana Oproiu, profesor de religie la Școala Gimnazială „Eliza Opran” Ișalnița, a părinților și a copiilor participanți, în cuvântul de deschidere, PC Părinte Inspector a mulțumit Părintelui Mitropolit pentru binecuvântarea de a implementa acest program de tabere creștine în Arhiepiscopia Craiovei, a felicitat conducerile autorității locale și unității școlare din comuna Ișalnița pentru primirea călduroasă și implicarea în organizarea taberei și a mulțumit preoților din cele două parohii pentru implicarea tinerilor în acest program, primul care se desfășoară în județul Dolj în anul 2024.
La rândul său, primarul Tiberiu Dascălu a mulțumit Părintelui Mitropolit Irineu pentru binecuvântarea de a organiza în localitatea noastră această activitate și a urat tinerilor participanți, voluntarilor și tuturor celor implicați în această tabără din ultima săptămână de vacanță să petreacă împreună timp de calitate în sânul Bisericii, departe de provocările actuale.
Tabară Micilor Apostoli are ca scop familiarizarea tinerilor cu viața Bisericii, consolidarea relației dintre preot și tinerii parohiei, cultivarea duhului de rugăciune în viața lor, cunoașterea și asumarea valorilor creștine, combaterea viciilor și petrecerea unui timp de calitate în perioada vacanței de vară.
Programul taberei cuprinde pe lângă activitățile catehetice și activități recreative, întâlniri cu specialiști ai diferitelor instituții județene: Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Dolj; I.P.J. Dolj; I.S.U Dolj; Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Dolj; Fundația ANYA, seri tematice și alte suprize pregătite de voluntarii din cadrul Departamentului de Tineret și Catehizare. Fiecare zi a taberei începe și se termină cu rugăciunea, iar în ultima zi va avea loc Liturghia copiilor în care aceștia vor cânta și vor da răspunsurile la strană alături de voluntari.
(Pr. Prof. Dodenciu Lucian)