În ziua de sâmbătă, 19 octombrie 2024, Înaltpreasfințitul Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a săvârșit slujba de sfințire a Paraclisului „Eroii Neamului”, cu hramurile „Înălțarea Domnului” și „Sf. Irodion de la Lainici”, din Parohia Ișalnița, Protoieria Craiova Nord, județul Dolj. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi. La momentul potrivit, domnul Neacșu Ion-Daniel a fost hirotonit diacon pe seama Parohiei Amărăștii de Jos II, din Protoieria Craiova Sud, județul Dolj.
Pentru activitatea pastoral-administrativă, părintele paroh Alexandru Nicolae Badea a primit rangul de iconom, iar părintele slujitor Mihnea Ilie Trică rangul de sachelar. Pentru deosebita implicare pe care a avut-o la construirea paraclisului, domnul primar Flori Ovidiu Aurelian a primit Ordinul „Sfântul Nicodim de la Tismana” pentru mireni. De asemenea, au primit gramate de mulțumire următoarele persoane: domnul epitrop Badea Dumitru, domnul Ștefănescu Sorin Costin, domnul Geonea Ionuț Alexandru Cătălin și domnul Cimpoacă Marius Cosmin. Gramatele chiriarhale au fost citite de către părintele protoiereu Cimpoeru Emilian.
În prima parte a cuvântului de învățătură, Părintele Mitropolit Irineu a vorbit despre crearea omului după chipul lui Dumnezeu și despre prezența Acestuia în întreaga lume văzută și nevăzută: „Dumnezeu ne-a creat pe fiecare în parte și ne-a alcătuit cu frumusețe deosebită, ne-a înzestrat cu înțelepciune și pricepere, ne-a dat daruri bogate care sunt cuprinse în ceea ce ne spune Sf. Scriptură că Dumnezeu ne-a făcut după chipul Său. Omul a fost făcut după chipul lui Dumnezeu și în această alcătuire dumnezeiască a așezat atâtea virtuți și calități pe care nicio altă creatură din lume nu le are. După creație, Dumnezeu nu S-a îndepărtat de om ci l-a așezat în grădina raiului, într-un loc de cinste, binecuvântat, unde să nu ducă lipsă de nimic. Totuși, din ispita diavolului omul a fost alungat din rai, însă nici atunci Dumnezeu nu l-a părăsit, ci a stat alături de el în decursul istoriei. Dumnezeu a parcurs cu întreaga omenire toate etapele vieții, din genereție în generație, din neam în neam. Fiind mai presus de spațiu și timp, Dumnezeu poate să stea cu fiecare în parte de la începutul creației și până la sfârșitul ei. Pentru ca să fie aproape de El, l-a învățat Dumnezeu pe om să facă locaș sfânt acolo unde să se închine, să se roage și să aducă preamărire Celui atotputernic. Acest locaș sfânt este Biserica”.
În a doua parte a cuvântului, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre importanța Sfintei Biserici pentru comunitatea creștină: „Biserica este locul unde noi ne adunăm ca să aducem slavă lui Dumnezeu și să înălțăm rugăciuni către Cel atotputernic. Dumnezeu ne-a dat această înțelepciune încă din rai ca să putem vorbi și înțelege tainele Sale. Prin relație cu Dumnezeu, noi suntem împreună cu sfinții și cu îngerii, fiecare dintre noi având un înger păzitor. La Sfânta Liturghie, noi suntem împreună cu îngerii și aducem prinos de mulțumire lui Dumnezeu. Biserica este sfințită de Însuși Dumnezeu. Mereu Dumnezeu este prezent lângă și în noi, pentru că a venit în lume ca El Însuși să Se jertfească pentru păcatele noastre și să ne readucă iarăși la Tatăl cel ceresc, întemeind Biserica Sa sfântă în care Duhul lui Dumnezeu locuiește permanent. Dumnezeu este în Biserica Sa și adevărul este în Evanghelie și în toate învățăturile Sfinților Părinți care s-au transmis de la Sf. Apostoli și până astăzi. Această comoară este în Biserica noastră și din această bogăție ne împărtășim fiecare în parte, începând de la Sf. Botez când intrăm pe poarta creștinismului și a învățăturii noastre ortodoxe. Dumnezeu ne oferă din abundență și din bunătate tot ceea ce este mai bun și mai sfânt în viața veșnică. Toate acestea le avem în Biserica noastră pregătite ca o arvună, ca atunci când vom trece dincolo să le primim și să-L vedem pe Dumnezeu față către față. Biserica este legătura dintre cer și pământ și pe această scară urcăm la sfârșitul vieții noastre ca să aflăm odihnă și pace în Împărăția Tatălui ceresc”.
La final, ÎPS Irineu i-a felicitat pe toți cei care s-au implicat în ridicarea acestui paraclis unde se vor oficia slujbele de prohodire și de pomenire: „Felicităm pe toți cei care s-au ostenit și alcătuit acest frumos paraclis. Rugăm pe bunul Dumnezeu să vă răsplătească însutit și înmiit și să vă dea fiecăruia dintre dumneavoastră multă bucurie. Să nu uitați că Biserica este Mama noastră. Să nu o vizităm și să o cercetăm numai din când în când, ci permanent. Întotdeauna bucuria se împărtășește la cei care vin și la cei care pleacă. Când venim primim bucurie de la Tatăl cel ceresc și când plecăm, ne întoarcem îndestulați la casele noastre. Dumnezeu să vă binecuvinteze și să vă dăruiască mult folos sufletesc”.
Potrivit hrisovului de târnosire, aceast paraclis s-a zidit între anii 2021-2024, prin truda și stăruința enoriașilor în frunte cu pr. paroh Badea Alexandru Nicolae, cu epitropul Badea Dumitru și cu purtarea de grijă a domnului primar Flori Ovidiu Aurelian. Lucrările de pictură interioară și exterioară au fost executate de către pictorul bisericesc Pretuleac Elena, între anii 2023-2024.