Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, miercuri, 18 decembrie, în Muzeul „Sfântul Nicodim” al Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova a avut loc vernisajul „Expoziției de icoane și postere cu etape de restaurare la icoane pictate în tehnici tradiționale”. Evenimentul, dedicat artei sacre și tradiției restaurării, a adus în prim-plan lucrările realizate de studenții Programelor de Studii – Licență: Artă Sacră și Master: Conservare și Restaurare.
În deschiderea evenimentului, au luat cuvântul reprezentanţii instituţiei de învăţământ şi coordonatorii proiectului. Pr. lect. univ. dr. Mihai Ciurea, prodecanul Facultăţii de Teologie din Craiova, a menţionat relevanţa teologică a icoanei şi importanţa procesului de restaurare: „Icoana este o Evanghelie în culori, în imagine. Restaurarea icoanei ne trimite cu gândul la Restaurarea pe care Mântuitorul Iisus Hristos o aduce în persoana umană prin Jertfa şi Învierea Sa”.
Doamnele Conf. univ. dr. Alexandrina Bădescu şi Conf. univ. dr. Gabriela Mardale, curatori ai expoziţiei, au mulţumit persoanelor implicate şi i-au felicitat pe studenţi.
Expoziția a cuprins un număr de peste 30 de lucrări cu diverse reprezentări din iconografia ortodoxă executate pe suport din lemn în tehnica tempera, cu foiță metalică. Lucrările sunt teme de semestru realizate cu materiale puse la dispoziție de facultate și sub îndrumarea profesorilor coordonatori: Conf. univ. dr. Alexandrina Bădescu, Conf. univ. dr. Gabriela Mardale, Lect. univ. dr. Giodea Gabriel, Lect. univ. dr. Sava Irina, Diac. asist. univ. dr. Constantin Semenov, Asist. univ. drd. Anton Lăcrămioara și Asist. univ. drd. Bănică Adrian.