Biroul de Activități cu tineretul

Activitatea cu tineretul din Arhiepiscopia Craiovei se desfășoară la nivel de parohie și protopopiat, prin grupurile de tinerii, dar și prin diferite Asociații și ONG-uri de tineret, toate acestea funcționând cu binecuvântarea Sfântului Sinod și  Chiriarhului locului. Printre asociațiile cele mai cunoscute, amintim:
a. Asociația Studenților Creștini Ortodocși din România, filiala Craiova (ASCOR – Craiova). Este o asociație a studenților care provin de la majoritatea facultăților din cadrul Universității din Craiova și care au dorința de a promova cultura și spiritualitatea ortodoxă în rândul tinerilor , în special, din mediul universitar. (http://www.ascorcraiova.ro/index.php/prezentare-ascor)
b. Asociația Studenților Creștini Ortodocși din România, filiala Târgu-Jiu (ASCOR – Târgu Jiu). Este o asociație de misiune și de caritate, care are ca scop promovarea credinței și a spiritualității ortodoxe, în spațiul universitar și liceal din zona județului Gorj.
c. Grupuri parohiale de tineri – sub îndrumarea preoților parohi, există la nivel de parohie diferite grupuri de tineri, care desfășoară activități cu și pentru tineri, cu caracter formativ și recreativ, organizează excursii și pelerinaje la obiective turistice și religioase, activități filantropice etc.
d. Fundația „Cuvântul care zidește” – este o organizație non-guvernamentală, aflată sub îndrumarea Mitropolia Olteniei, cu următoarele scopuri: promovarea valorilor culturale și spirituale creștin-ortodoxe, desfășurarea de activități cu caracter caritabil pentru persoanele aflate în dificultate, desfășurarea de activități educative în toate domeniile etc. (link către site-ul oficial: http://fundatiacuvantulcarezideste.blogspot.ro/) .
e. Fundația „Buna Vestire” – funcționează în cadrul Așezământului Bunavestire din comuna Grădinari, județul Olt și are în grijă Colegiul Național de fete orfane. Susține proiectele care privesc îngrijirea, educarea, ajutorarea și promovarea fetelor din centrele de plasament. La finalizarea studiilor, elevele vor obține o diplomă recunoscută în România.
f. Asociația Provita – filialele Craiova și Târgu-Jiu. Asociația „Provita pentru născuți și nenăscuți” este o organizație non-guvernamentală și non-profit. Misiunea asociației, care are filiale în Craiova și în Târgu-Jiu, este să protejeze demnitatea vieții umane în general, iar în particular pe cea a copiilor născuți și nenăscuți. (link către site-ul oficial al filialei din Târgu-Jiu: http://www.provitatargujiu.ro/).