COMUNICAT DE PRESĂ: Campania “Dragostea nu cade niciodată”

Evenimente

Având în vedere starea de sănătate a unor confrați, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei  împreună cu membrii Permanenței Eparhiale, în ședința de lucru de vineri, 13 Martie, au analizat necesitatea unei implicări directe pentru sprijinirea celor infectați sau în risc de a fi contaminați cu virusul COVID-19.

Luând act de măsurile sanitare speciale și de ajutorare a persoanelor aflate în situatii de risc, Arhiepiscopia Craiovei și Asociația Vasiliada desfășoară Campania denumită generic „Dragostea nu cade niciodată!”.  Prin intermediul acestei campanii, asistenții noștri sociali și voluntarii din parohiile Arhiepiscopiei vor colecta alimente de bază și produse de igienă pe care le vor distribui persoanelor vârstnice și altor persoane izolate la domiciliu. La nevoie, Arhiepiscopia Craiovei, prin Asociația Vasiliada, este pregatită să asigure spații de izolare și hrană caldă precum și alte forme de ajutor persoanelor care necesită protecție specială.

În acest sens, începând de azi, sâmbătă 14 martie, în toate bisericile din Craiova și Târgu Jiu se vor organiza colecte de alimente neperisabile și produse de igienă. Părinții parohi sunt îndemnați ca, împreună cu personalul pregătit al Asociatiei Vasiliada, să constituie grupuri de suport logistic pentru această acțiune. Sunt invitați să participe la această lucrare companii private responsabile social și  ONG-uri care doresc să vină în sprijinul persoanelor aflate în situație de risc. De asemenea, toti cei care doresc să se implice voluntar în distribuirea alimentelor și a produselor de igienă la domiciliul  beneficiarilor sunt rugați să transmită datele de contact la adresa de e-mail: voluntar@asociatiavasiliada.ro

        Această campanie reprezintă expresia responsabilității și a purtării de grijă a Bisericii noastre din Oltenia față de toți cei care, în contextul dat, sunt afectați de această suferință a poporului nostru.

 

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Craiovei