„Pelerinajul copiilor” de la Departamentul de Oncopediatrie, din Spitalul de Urgență Craiova, organizat de Parohia Brândușa

Evenimente Proiecte

Cu binecuvântarea Înaltpreasfintitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în ziua de duminică, 10 martie 2024, s-a desfășurat „pelerinajul copiilor” aflați în evidența Departamentului de Oncopediatrie al Spitalului de Urgență din Craiova.

Beneficiari au fost copiii din Departamentul de Oncopediatrie și părinții lor, însoțiți de doamna doctor Daniela Dănacel și de doamna asistentă șefă Ivan Lucia. Din partea Parohiei Brândușa, din Protoieria Craiova Sud, au fost prezenți o parte din tinerii grupului parohial, alături de părintele paroh Gabriel Sorescu.

Copiii au mers la Mănăstirea Tismana unde au participat la Sfânta Liturghie și unde li s-au rostit rugăciuni pentru sănătate. Apoi au vizitat Casa Memorială „Constantin Brâncuși” din Hobița și în final au poposit la Mănăstirea Strâmba, tot din județul Gorj. Pentru câte clipe, copiii și părinții lor au uitat de grijile vieții și au înțeles că pot trece mai ușor peste necazuri cu ajutorul Bunului Dumnezeu. Transportul a fost asigurat de Asociația Vasiliada a Mitropoliei Olteniei, iar masa a fost dăruită de doamna Patricea Firan.

Organizatorii evenimentului au fost Parohia Brândușa în colaborare cu Asociația Vadiliada și Departamentul de Oncopediatrie al Spitalului de Urgență din Craiova. Parohia Brândușa are o frumoasă colaborare cu Departamentul de Oncopediatrie al Spitalului de Urgență, anual organizând „Târgul Jucăriilor” în urma căruia se achiziționează aparatura medicală pentru Departament, iar copiilor li se oferă un pelerinaj.