Activități „Pro-Viață” desfășurate de ASCOR Craiova și Târgu-Jiu

Evenimente Proiecte

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Asociațiile Studenților Creștin-Ortodocși Români, filialele Craiova și Târgu Jiu au început activitățile dedicate Lunii pro-viață.  Vineri, 8 martie 2024, o primă activitate „Flori pentru mămici” a fost dedicată femeilor însărcinate și mamelor de la maternitatea Spitalul Clinic Municipal Filantropia. Studenții ascoriști, alături de preotul spitalului Claudiu Pârvu, au oferit flori femeilor însărcinate și mamelor aflate în secțiile de Obstetrică-Ginecologie și Neonatologie, precum și personalului medical care își desfășoară activitatea în aceste secții.

Tot în aceeași zi membrii ASCOR au vizitat Centrul Social de zi pentru persoane vârstnice „Sfinții Doctori fără de arginți Cosma și Damian”, Craiova, unde au oferit beneficiarilor flori, precum și un moment artistic alcătuit din melodii folk. Beneficiarii centrului au oferit la rândul lor câte un mărțișor confecționat manual tinerilor ascoriști.

În Târgu Jiu, Asociația Studenților Creștin-Ortodocși a oferit flori femeilor în centrul orașului împreună cu preoții de la Catedrala Sfinții Voievozi. De asemenea, au  vizitat, alături de doamna psiholog Mariana Șurlea, Centrul de copii din Vădeni. Copiii au primit haine, încălțăminte, au socializat, au primit iconițe și brățări iar la final au fost răsplătiți cu suc, pizza și tort.

Activitățile pro-viață vor continua pe toată perioada Lunii martie, culminând cu Marșul pentru viață organizat pe 30 martie în Craiova și Târgu Jiu, după următorul traseu:

  • Craiova, ora 12:00: Biserica „Toți Sfinții” Hagi Enuș – Judecătoria Craiova – Centrul Vechi – Biserica „Sfântul Prooroc Ilie” – Catedrala Mitropolitană „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” – Paraclisul Mitropolitan „Madona Dudu”;
  • Târgu Jiu, ora 14:00: – Punct de plecare Biserica Înălțarea Domnului, zona Paralela 45.

Marșul este dedicat prețuirii și ocrotirii vieții copiilor, încă din momentul concepției. Scopul acestuia este creșterea gradului de conștientizare a societății cu privire la umanitatea copiilor nenăscuți și la necesitatea de a sprijini femeile care se confruntă cu greutăți în perioada sarcinii, pentru ca ele să-și poată naște copiii cu încredere și în siguranță.

(Pr. Ștefan Bărbulescu)