Lansarea Proiectului Catehetic „Lumină din Lumină” în Arhiepiscopia Craiovei: „Lucrează. Dăruiește. Luminează”

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în data de 2 iunie 2020 a avut loc lansarea Proiectului Catehetic „Lumină din Lumină”, inițiat de către Sectorul de Învățământ, Activități cu Tineretul și de Catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei.

Întâlnirea de la Craiova a avut loc în Sala „Mitropolit Firmilian”, unde au fost prezenți următorii preoți din județul Dolj: Pr. Grozoiu Marian, Pr. Prof. Croitoriu Cristian, Pr. Vătăman Marius, Pr. Vlăducu Viorel, Pr. Hantea Marian, Pr. Prejbeanu Silviu, Pr. Constantin Nicolae, Pr. Dorobăț Cosmin, Pr. Bunciu Ionuț, Pr. Grosu Gabriel, Pr. Crinu Mihai, Pr. Roman Alexandru și Pr. Vasilică Nicolae.

Întâlnirea de la Târgu-Jiu a avut loc în data de 4 iunie 2020, în Sala de conferințe a Protoieriei Târgu-Jiu Nord, unde au fost prezenți următorii preoți: Pr. Breană Marius, Pr. Gomoi Gheorghe, Pr. Sârbu Ciprian, Pr. Vătafu Cristi, Pr. Gărăcel Ion Alin, Pr. Florea Daniel, Pr. Foanene Daniel, Pr. Țintă Robert, Pr. Bușe Petre, Pr. Vulpe Adrian, Pr. Țicleanu Dragomir și Pr. Coconețu Ion.  

Scopul principal al proiectului este acela de a dezvolta activitățile parohiale cu implicarea tinerilor din Arhiepiscopia Craiovei. Din echipa de implementare a proiectului face parte Pr. Sorescu Gabriel, în calitate de coordonator, Diac. Lupu Adrian și Diac. Teodor Marcu, în calitate de moderatori. Motto-ul Proiectului Catehetic „Lumină din Lumină” este următorul: „Lucrează. Dăruiește. Luminează”. Activitățile proiectului se vor desfășura pe durata a trei ani.             

(Diac. Teodor Marcu)