Proiectul educațional-religios „Copiii caută Trupul tainic al Mântuitorului”, în derulare în Arhiepiscopia Craiovei

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în această perioadă profesorii de religie din județele Dolj și Gorj s-au implicat în activitățile proiectului educațional-religios „Copiii caută Trupul tainic al Mântuitorului”, inițiat de Sectorul de Învățământ, Activități cu tineretul și de catehizare, sub coordonarea Pr. consilier Gabriel Sorescu și a domnului Inspector Prof. Adrian Lupu.  

Cu ajutorul și îndrumarea profesorilor, tinerii elevi au organizat mici colțuri de rugăciune în propriile locuințe, unde se regăsesc Sfânta Scriptură, cartea de rugăciune, sfintele icoane și candela. Pentru tradiția creștină, sfânta rugăciune este modul de a dialoga cu Dumnezeu dar și o cale de a fi uniți în vremurile de încercare când nu putem participa împreună la slujbele din Sfânta Biserică. Indiferent de vârstă, omul are chemare către rugăciune. În cadrul orelor școlare, elevii au vorbit cu profesorul de religie despre puterea rugăciunii. În aceste săptămâni cu toții am avut șansa de a pune în practică cele învățate, rugându-ne pentru sănătatea noastră, a celor dragi nouă, dar și a celor care oferă asistență medicală oamenilor suferinzi.

Ca semn de încurajare și de întărire în credință, amintim profesorii dedicați acestui proiect, alături de cele mai reușite imagini, îndemnând pe toți ceilalți profesori să păstreze legătura cu elevii prin mijloacele online, oferindu-le în continuare îndrumare duhovnicească: Anghelache Dănuț, Diac. Bălteanu Mihnea, Bână Elisabeta, Buşiu Gavrilă Cornelia Mihaela, Catană Viorica Ionela, Chirică Mirela Carmen, Cîrstea Ovidiu Sorin, Fotescu Cristina, Ionescu Mirela, Manolache Valerica, Micu Cristian, Modoalcă Mariana Corina, Moţăţăeanu Andrei, Nedelcea George, Pascu Nicoleta, Păun Aurora Mihaela, Pr. Sanda Cosmin și Tereche Bărbuleanu Ana Maria.  

De asemenea, în Arhiepiscopia noastră se derulează în fază incipientă Proiectul educațional „Ora de Religie on-line”, care constă în efectuarea de lecții înregistrate, urmând a fi distribuite către elevi, prin metode de comunicare online. Până la acest moment, s-au realizat lecții de către următoarele cadre didactice: Prof. Ouatu Mihaela Simona, Prof. Andrei Steluța, Pr. Prof. Popescu Nicușor Viorel, Prof. Nicolae Loredana, Prof. Teodorescu Rodica Mihaela și Pr. Prof. Anghel Păunescu. Înregistrările vor fi disponibile pe o platformă comună, fiind accesibile tuturor profesorilor de Religie din Dolj și Gorj.

(Diac. Teodor Marcu)