Patriarhia Română declară data de 1 octombrie drept Ziua persoanelor vârstnice – Basilica.ro

Comunicari Evenimente

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat joi declararea de către Patriarhia Română a zilei de 1 octombrie drept „Ziua persoanelor vârstnice”.

Ziua persoanelor vârstnice urmează să fie menționată în calendarul creștin ortodox la rubrica zilelor și datelor importante, se arată în comunicatul de presă transmis după ședința sinodală.

Decizia vine în contextul Anului omagial 2023 al pastorației persoanelor vârstnice. În acest an, activitățile Bisericii Ortodoxe Române s-au concentrat în special pe segmentul populației vârstnice, fiind demarate activități cu caracter pastoral, spiritual, dar și social-filantropic.

„Constatăm că această temă dedicată pastorației persoanelor vârstnice a trezit mult interes pentru că avem mulți bătrâni și adesea ei suferă de singurătate mai mult decât orice”, a spus Patriarhul României în ședința solemnă de joi.

„Preotul a rămas, în multe sate, singura persoană care îi vizitează mai des pe vârstnici și‑i mai încurajează cu o vorbă bună. De aceea, este foarte important să continuăm și în anii care urmează această grijă pentru persoanele vârstnice”, a mai semnalat Preafericirea Sa.


La pelerinajul care are loc în aceste zile pe Dealul Patriarhiei Agenția de știri Basilica afișează expoziția de fotografie în aer liber „Părinții și bunicii noștri”.

Text/Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu