Crosul pentru viață – ediția a II-a în Arhiepiscopia Craiovei

Evenimente Proiecte

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Departamentul de Tineret și Catehizare a organizat în ziua de 23 martie 2024 a doua ediție a Crosului pentru viață. Evenimentul face parte din activitățile pro-viață din luna martie, care au ca scop promovarea șansei la viață pentru toții copiii și a sprijinirii mamelor aflate în criză de sarcină.

Crosul pentru viață a avut loc în Parcul Nicolae Romanescu și a fost organizat în colaborare cu Direcția Județeană de Sport Dolj. Cei aproximativ 120 de participanți s-a înscris la cele două curse: Open – pentru adulți și Family – pentru părinți și copii. Parteneri în cadrul evenimentului au fost: Fundația „Societatea Ortodoxă a Femeilor”, Asociația Studenților Creștin-Ortodocși, filiala Craiova, Asociația Vasiliada, Fundația Cuvântul care Zidește, Sectorul Social, Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Craiovei, Inspectoratul Școlar Județean, Seminarul Teologic „Sfântul Grigorie Teologul”, Grupul de tineri de la Parohia Brândușa, Grupul de tineri de la Parohia Sfinții Martiri Brâncoveni, Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu” și Liceul „Traian Vuia”.

La finalul evenimentului toți participanții au primit câte o medalie, diplomă și o plasă cu dulciuri. Primele 3 locuri de la fiecare cursă au primit premii speciale din partea Librărie.net. De asemenea, au fost acordate nouă vouchere, prin tragere la sorți, de Water Park Craiova. Sponsori în cadrul evenimentului au fost:  Plafar „Magia Plantelor”, Catering „Poftă Bună” Borsec, Exflor.srl și Senic Depozit.

Crosul pentru viață este un eveniment pro-viață foarte apreciat în rândul părinților și copiilor. Suntem plăcut surprinși pentru deschiderea din în ce mai mare față de această activitate, dar mai ales că participanții noștri încurajează și promovează viața prin alergare. Îi mulțumim Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, pentru binecuvântarea de a organiza evenimente cât mai diverse pro-viață. Astfel putem ajunge cu mesajul nostru pro-viață la cât mai multe categorii sociale. Efortul pro-viață va fi încununat în acest an cu înființarea „Centrului de consiliere și informare Sfânta Ana” destinat spijinirii femeilor aflate în criză de sarcină. Centrul va funcționa în cadrul Fundației „Societatea Ortodoxă a Femeilor” din Craiova. Ne bucurăm că există mulți oameni de bine care ne sprijină în această direcție, mulțumim partenerilor și sponsorilor care au făcut posibilă această activitate”, a declarat Părintele Ștefan Bărbulescu, inspector eparhial în cadrul Departamentului de Tineret și Catehizare din Arhiepiscopia Craiovei.

Luna pro-viață se va încheia în data de 30 martie cu Marșul pentru viață, organizat după umătorul program:

  • Craiova, ora 12:00: Biserica „Toți Sfinții” Hagi Enuș – Judecătoria Craiova – Centrul Vechi – Biserica „Sfântul Prooroc Ilie” – Catedrala Mitropolitană „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” – Catedrala Madona Dudu;
  • Târgu Jiu, ora 14:00: Biserica „Înălțarea Domnului” – strada Victoriei – Piața Prefecturii – Teatru – Masa Tăcerii – Poarta Sărutului – Calea Eroilor – Coloana Infinitului.

Tema Marșului pentru viață din acest an este „Construim împreună pentru viață”, motiv pentru care creștinii sunt îndemnați să participe la această activitate de  prețuire a vieții și de sprijinire a femeilor în criză de sarcină. Marșul pentru viață va fi organizat în acest an în peste 1500 de localități din România și Republica Moldova.