Proiectele educaționale on-line, inițiate de Arhiepiscopia Craiovei, la final

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în perioada 27 martie – 28 aprilie 2020, în Arhiepiscopia noastră s-au desfășurat proiectele educative „Ora de religie on-line” și „Copiii caută trupul tainic al Mântuitorului”. Aceste activități au fost inițiate de către Sectorul de învățământ, Activități cu tineretul și de Catehizare, în colaborare cu Inspectoratele Școlare Județene Dolj și Gorj.

Proiectele au avut ca scop punerea la dispoziția elevilor a materialelor didactice specifice, dar și asigurarea asistenței religioase în această perioadă de încercare și de izolare socială. Activitățile realizate prin aceste proiecte educaționale on-line au fost următoarele: distribuirea de materiale educative religioase și de lecții filmate, organizarea locurilor de rugăciune în spațiile personale, compunerea de rugăciuni și de eseuri religioase, dar și realizarea de picturi și desene cu specific pascal.

Cele două proiecte au fost implementate și finalizate prin implicarea voluntară a peste 100 de cadre didactice din unitățile de învățământ din județele Dolj și Gorj, sub îndrumarea inspectorilor de specialitate din cadrul ISJ Dolj și Gorj, d-na Prof. Dr. Iuliana Gheorghe și a Pr. Prof. Neofit Stănciulescu. Alături de cadrele didactice amintite cu prilejul altor prezentări (Proiectul educațional-religios „Copiii caută Trupul tainic al Mântuitorului, în derulare în Arhiepiscopia Craiovei; „Ora de religie on-line”, proiect educațional desfășurat în Arhiepiscopia Craiovei), se cuvine să menționăm și profesorii care s-au alăturat pentru realizarea activităților proiectelor: Pr. Bălașa Pauliean, Bechir Ileana, Pr. Belcineanu Vintilă, Bîrnea Daniela, Călin Florentina Anca, Diac. Călinescu Florin, Cernăzeanu Alina, Drăgușin Carmen, Gașpar Mihaela, Ghindă Mihaela, Pr. Lunganu Marius, Mihai Adriana, Pr. Mladin Constantin, Nicolae Carla, Nicolae Maria Dana, Palea Marina, Popa Maria, Sperlea Oprica, Tudor Mirela, Văeștiși Gabriela Mihaela, Mihăilă Marinela, Popescu Bianca, Popescu Ramona Narcisa și Voinescu Cornelia.

În contextul anunțurilor recente făcute de Ministerul Educației și Cercetării, s-a decizia finalizării celor două proiecte, urmând ca profesorii de religie să-și desfășoare în continuarea activitatea didactică și religioasă prin mijloace online oficiale, implementate la nivelul fiecărei instituții de învățământ.  

(Diac. Teodor Marcu)