Activităţi în cadrul Proiectului „Luna pentru viață”

Evenimente

Asociaţia „România pentru viaţă” şi Asociaţia „Studenţi pentru viaţă” organizează în luna martie 2022 Proiectul „Luna pentru viaţă”, în cadrul căruia se desfăşoară o serie de evenimente având ca temă „Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață.”.

În cadrul acestui proiect, Asociația Studenților Creștin – Ortodocși Români (A.S.C.O.R.), filialele Craiova și Târgu Jiu, au desfășurat o serie de activități pro-viață dedicate acestui proiect. Astfel, în data de 8 martie, reprezentanţi ai A.S.C.O.R. Craiova şi Fundației „Cuvântul care Zidește” au vizitat Maternitatea Spitalului Clinic Municipal Filantropia, în cadrul acțiunii „Flori pentru mămici”, pentru a oferi peste 100 de flori și mărțisoare femeilor însărcinate și mamelor aflate în secțiile I și II Obstetrică-Ginecologie și Neonatologie, precum și personalului medical care îți desfășoară activitatea în aceste secții.   

Totodată, A.S.C.O.R. Târgu Jiu a desfășurat o serie de activități dedicate „Lunii pentru Viață”. În data de 2 martie, alături de numeroase asociații de studenți Pro-viață din țară, o parte din voluntarii A.S.C.O.R. Târgu Jiu au organizat campania „Și inima mea bate pentru o nouă viață”. Sâmbătă, 5 martie, membrii A.S.C.O.R. Târgu Jiu și ProVita Gorj au oferit mărțișoare confecţionate în cadrul atelierelor de creaţie, haine și cadouri copiilor din Centrul de Plasament Vădeni și mamelor din „Centrul pentru mame singure” din Târgu Jiu.

Proiectul „Luna pentru viață” are ca principală acțiune manifestarea „Marșul pentru viață”, care se va desfășura sâmbătă, 26 martie, sub sloganul „Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață”. Scopul activităţii este afirmarea dreptului la viaţă şi totodată susţinerea familiei tradiţionale, temelia unei societăţi solide şi sănătoase. Asociațiile și Fundațiile Arhiepiscopiei Craiova, împreună cu grupurile parohiale de tineri, vor participa pe tot parcursul lunii martie la o serie de activități destinate protejării vieții, sprinijirii femeilor aflate în criză de sarcină și protejării familiei.

Gabriela Firu