Noi activități în cadrul Proiectului „Luna pentru viață”

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în cadrul Sectorului de Învățământ, Activități cu tineretul și catehizare, s-au desfășurat o nouă serie de activități dedicate luni pro-viață.

Astfel, în data de 11 martie, grupurile de tineret din Parohiile Moțăței I și Unirea II, coordonate de preoții Cătălin Glăvan și Ilie Boată, precum și reprezentanți ai Asociației Studenților Creștini Ortodocși, filiala Craiova, și ai grupului „Tinerii Maicii Domnului”, de la Paraclisului Mitropolitan Madona Dudu, au participat la o acțiune de împădurire, în satul Pisculeț, județul Dolj. Acțiunea „Plantează un copac” face parte din lista activităților pro-viață și se realizează în memoria celor care nu au avut șansa să se nască şi care s-ar fi dezvoltat asemenea unui copac.

Activitate de împădurire a fost organizată de Direcția Silvică Dolj și Radio Oltenia Craiova. Pe lângă cei 40 de tineri voluntari ai Arhiepiscopiei, au participat voluntari din Brigada Multinațională Sud – Est, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Mihai Bravu” Dolj, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Frații Buzești” Craiova, Facultatea de Agronomie Craiova – specializarea silvicultură, Primăria și Școala Gimnazială „Gheorghe Jienescu” Rast, Școala Gimnazială Moțăței nr. 1 și B.C.R. Au fost plantați aproximativ 1700 de puieți din specia de plop euro-american, pe o suprafață de 3,4 hectare.

Sâmbătă, 12 martie, o parte din voluntarii ASCOR Târgu Jiu au continuat seria activităților dedicate ,,Lunii pentru Viață” vizionând filmul Unplanned. Totodată, aceștia au discutat despre întreruperile de sarcină și efectele nefaste ale acestora.

Tot în cadrul activităților pro-viață, grupul de tineri din Parohia Prapor, coordonat de Părintele Profesor Gabriel Marinică, au realizat o vizită la azilul de bătrâni din localitatea Amărăști. Tinerii au petrecut momente frumoase alături de cei 32 de seniori, din cadrul azilului. Poeziile recitate și micile atenții culinare oferite bătrânilor le-au adus lacrimi de bucurie și le-au alinat dorul de casă. De asemenea, în Parohia Dăbuleni III, Părintele Nițu Daniel, împreună cu doamna Profesor de religie Badi Mariana, au organizat o serie de activități care să conștientizeze importanța susținerii mamelor și a natalității.

Cu prilejul activităților desfășurate în luna pro-viață, luna martie, ne dorim să aducem un plus de conștientizare, în ceea ce privește susținerea femeilor aflate în criză de sarcină, a copiilor nenăscuți și a protejării valorii umane în toate etapele ei de viață”, a subliniat P.C. Pr. Ştefan Bărbulescu, Inspector Eparhial Arhiepiscopia Craiovei.