Punerea pietrei de temelie pentru o nouă biserică în cartierul Bariera Vâlcii, din Craiova

Evenimente

În prezența și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în ziua de 16 februarie 2023, a avut loc punerea pietrei de temelie pentru o nouă biserică în cartierul craiovean Bariera Vâlcii. Noul lăcaș de cult va avea hramurile „Acoperământul Maicii Domnului” și „Sf. Ierarh Nectarie de la Eghina”. În prezent, comunitatea dispune de o capelă situată în cimitirul parohiei,  care nu poate oferi spațiu suficient și adecvat tuturor slujbelor religioase.

Slujba pentru viitoarea biserică a fost oficiată de către Părintele Mitropolit Irineu, alături de un sobor de preoți. Amintim aici pe Pr. Protoiereu Cristian Cojocaru și pe Pr. paroh Bogdan Samfira, al Parohiei Bariera Vâlcii. De asemenea, la acest moment important, au fost prezenți enoriașii din parohie, alături de domnul Ștefan Cherciu, donatorul terenului.

În cuvântul de întărire, Părintele Mitropolit Irineu a mulțumit bunului Dumnezeu pentru acest început de lucrare sfântă. De asemenea, a apreciat implicarea persoanelor care vin în sprijinul credincioșilor pentru ca aceștia să aibă un nou loc de închinare. Fără îndoială, construirea unei biserici reprezintă cea mai importantă lucrare la care poate lua parte comunitatea parohială. Imediat după ridicarea și sfințirea bisericii, locașul sfânt va fi deschis pentru toate rânduielile liturgice ale Bisericii Ortodoxe.