Debutul proiectului „Toată suflarea să laude pe Domnul”, în Arhiepiscopia Craiovei

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Sectorul de Învățământ, Activități cu Tineretul și de Cateheizare a inițiat un nou proiect catehetic intitulat „Toată suflarea să laude pe Domnul”.

Acest proiect se adresează cântăreților bisericești, cu pregătire muzicală și cu calități organizatorice, având ca scop înființarea de grupuri corale în parohiile din Arhiepiscopia Craiovei. Cu alte cuvinte, cântăreții selectați vor avea sarcina de a înființa, organiza și coordona un grup parohial de strană cu enoriașii care participă la slujbe sau care sunt chemați special pentru corul parohial.

Debutul proiectului a avut loc în ziua de 10 septembrie 2020, în prezența Pr. Protoiereu Grigore Vulcănescu, a Pr. Dr. Consilier Gabriel Sorescu și a părintelui director Prof. Pătularu Ionuț, în curtea Seminarului Teologic „Sf. Grigorie Teologul” Craiova. La această primă întâlnire au fost prezenți cântăreții din Protoieria Craiova Sud. Din comisia de selecție au făcut parte: Arhid. Prof. Dr. Nicușor Lăzărică, Asist. Univ. Dr. Victor Șapcă și Diac. Prof. Doru Marcu.

În următoarele două săptămâni, va avea loc și selecția cântăreților din celelalte protoierii, conform calendarului stabilit: 15 septembrie pentru Protoieria Craiova Nord, 16 septembrie pentru Protoieria Târgu-Jiu Nord, 17 septembrie pentru Protoieria Târgu-Jiu Sud, 18 septembrie pentru Protoieria Târgu Cărbunești și 24 septembrie pentru Protoieria Băilești.

După selecție, cântăreții bisericești vor urma cursurile de instruire, urmând ca la finalul lunii octombrie să înființeze, cu ajutorul preoților, grupuri corale cu enoriași din parohii. Proiectul se derulează pe parcursul a trei ani și prevede ca la finalul unui an de implementare și derulare să se organizeze un concurs eparhial pentru corurile parohiale înscrise în proiect.

(Diac. Teodor Marcu)