Activități în Luna pentru viață 2023

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Asociațiile studenților creștini ortodocși români, filialele Craiova și Târgu Jiu, participă la evenimentele organizate în Luna pentru viață, activități menite să promovează viața și sprijinul femeilor aflate în criză de sarcină.

Astfel, A.S.C.O.R. Craiova a organizat în această perioadă următoarele activități:

  1. Atelier de mărțișoare. Activitatea s-a desfășurat în parteneriat cu grupul de tineri ai Parohiei Comoșteni, coordonat de Părintele Alin Nicola. Au fost confecționate peste 200 de mărțișoare, iar din comercializarea acestora au fost ajutate mai multe familii sărace din Parohia Comoșteni.
  2. Flori pentru mămici”. În ziua de 8 martie, Ziua Internaționale a Femeii, membrii asociației, împreună cu Preotul Spitalului Claudiu Pârvu, au vizitat maternitatea Spitalului Clinic Municipal Filantropia. Studenții au oferit flori femeilor însărcinate și mamelor aflate în secțiile de Obstetrică-Ginecologie și Neonatologie, precum și personalului medical care își desfășoară activitatea în aceste secții. De asemenea, au fost oferite flori doamnelor și domnișoarelor, din centrul orașului.

A.S.C.O.R. Târgu Jiu, a desfășurat următoarele activități pro-viață:

  1. „Sprijin pentru centre – sprijin pentru viață”. Membrii A.S.C.O.R., în colaborare cu asociația Pro Vita pentru Copiii născuți și nenăscuți, au oferit flori, iconițe și cadouri cadrelor medicale Spitalului 700 din Târgu Jiu și mamelor din Centrul pentru mame singure.
  2. Campanie online „Și inima mea bate pentru o nouă viață”. Susținătorii campaniei au fost invitați să posteze o fotografie cu mâinile ținute în formă de inimă, în semn de apreciere pentru mamele care susțin viața.

Lista activităților pro-viață va continua cu următoarele activități:

  • conferințe,
  • donare de sânge,
  • acțiune de împădurire,
  • ateliere de poveste și de creație,
  • crosul pentru viață,
  • Marșul pentru viață 2023 „Viitorul este pro-viață”, organizat atât în Craiova, cât și în Târgu-Jiu, sâmbătă 25 martie 2023.

Marșul este dedicat prețuirii și ocrotirii vieții copiilor din momentul concepției. Scopul activității este creșterea gradului de conștientizare a societății cu privire la umanitatea deplină a copiilor nenăscuți și la necesitatea de a sprijini femeile care se confruntă cu greutăți în perioada sarcinii, pentru ca ele să-și poată naște copiii cu încredere și în siguranță. Niciun ajutor nu este prea puțin, iar fiecare poate să ajute pe măsura dragostei și a disponibilității sale. Orice ajutor în criză de sarcină reprezintă un pas înainte spre un viitor mai bun, mai plin de viață – un viitor pro-viață.

Marșul pentru viață! Sâmbătă 25 Martie 2023!

Traseu Craiova: ora 12:30 – Punct de plecare Biserica Sfânta Treime – Piața Mihai Viteazul – Catedrala Mitropolitană Sfântul Dumitru – Paraclisul Mitropolitan Madona Dudu.

Traseu Târgu-Jiu:  ora 13 – Punct de plecare Biserica Înălțarea Domnului, zona Paralela 45.