03.07.2012 – Tabără pentru elevii din Arhiepiscopia Craiovei, în cadrul proiectului „Alege şcoala!”

Evenimente

 
       În perioada 4 – 17 august, aproape o sută de elevi din protoieriile Craiova Nord şi Craiova Sud vor merge în tabere gratuite, în cadrul proiectului „Alege şcoala”, derulat de Patriarhia Română, în parteneriat cu Fundaţia World Vision România. Astfel, 48 de elevi din Protoieria Craiova Nord vor fi oaspeţii Mânăstirii Buşteni în perioada 4 – 10 august, în program figurând vizite la mai multe locaşuri de cult creştin ortodoxe şi la obiective turistice din zonă. De aceeaşi tabără vor beneficia şi 30 de copii din Protoieria Craiova Sud, în perioada 12 – 17 august.
        „În cadrul acestor tabere vor fi organizate ateliere de lucru, plimbări pe munte, participarea la slujbe religioase şi alte activităţi educativ – recreative. Câte trei elevi din fiecare parohie înscrisă în proiect beneficiază de această tabără gratuită”, a precizat preotul Tuiu Stancu, de la Parohia Predeşti, judeţul Dolj.
       În cadrul proiectului “Alege şcoala”, elevii aparţinând protoieriilor Craiova Nord şi Craiova Sud au participat la o serie de activităţi catehetice, care au avut drept scop prevenirea şi combaterea fenomenului de abandon şcolar.