ASCOR Craiova, reprezentată la Consiliul Naţional de la Alba Iulia

Evenimente

Consiliul Naţional al Asociaţiei Studenţilor Creştin – Ortodocşi Români (ASCOR) s-a reunit, în perioada 5 – 7 noiembrie, la Centrul Cultural – Misionar „Peregrinus” al Mănăstirii „Hristos Pantocrator” din Alba Iulia. Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, ASCOR Craiova a fost reprezentată la acest eveniment de tânărul Petre Uscătescu.

Prima zi a fost dedicată vizitării unor așezăminte monahale importante din județul Alba precum: Mănăstirea „Sfânta Cruce” din Aiud și Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de la Râmeț. În dimineața zilei de sâmbătă, tinerii au participat la Sfânta Liturghie în Biserica „Sfântul Mare Mucenic Mina” a Mănăstirii „Hristos Pantocrator” din Alba Iulia. Deschiderea Consiliului Național ASCOR a avut loc sâmbătă, în Sala „Capernaum” din cadrul Centrul Cultural – Misionar „Peregrinus”. Pe ordinea de zi a fost: evaluarea proiectelor ASCOR 30 și a proiectelor în conformitate cu tematica anului omagial, strategia proiectelor ASCOR Național pentru anul 2022, participarea la Tabăra Internațională a Tinerilor Ortodocși din Polonia și stabilirea urmatorului Consiliu Național. Duminică, în ultima zi a întrunirii, tinerii au participat la Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia.

În deschiderea evenimentului, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop de Alba Iulia, le-a vorbit tinerilor despre frumusețea tinereții în Hristos. „Mântuitorul nostru, Logosul creator, are nevoie de fidelitatea și colaborarea noastră. Tinerii ortodocși, ancorați în Hristos și cu suflete frumoase, pot ajuta eficient Biserica Ortodoxă în lupta ei constantă pentru demnitatea și înfrumusețarea vieții și pentru primordialitatea lui Dumnezeu”, le-a transmis reprezentanţilor ASCOR, potrivit Basilica.ro, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul de Alba Iulia.

Gabriela Firu