Platforma e-learning a profesorilor de Religie din Arhiepiscopia Craiovei

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a fost lansat proiectul educativ-religios „Platforma e-learning a profesorilor de Religie din Arhiepiscopia Craiovei”. Parteneri în proiect sunt: Arhiepiscopia Craiovei, Inspectoratul Şcolar Județean Dolj, Inspectoratul Școlar Județean Gorj și Facultatea de Teologie din Craiova. Inițiatoarea și coordonatoarea proiectului este doamna profesor metodist Carmen Oprea, iar supervizor de proiect este părintele consilier. dr. Gabriel Sorescu.

Proiectul urmărește să răspundă nevoii de dezvoltare a competențelor digitale și de utilizare a noilor tehnologii în rândul cadrelor didactice, în special pentru adaptarea activităților didactice la cerințele instrumentelor online. Se dorește conceperea unor instrumente de lucru inovative online și offline necesare consolidării și menținerii spiritului religios al elevilor și păstrării legăturii dintre profesorul de religie și elevi, cât și prin crearea unei platforme e-learning pentru disciplina Religie care să cuprindă materiale didactice inovative, create de profesorii doljeni și gorjeni, care vor veni în sprijinul predării, învățării și evaluării online și offline, atât pentru  învățământul primar, gimnazial cât și pentru cel liceal.

Platforma e-learning, creată și gândită într-o manieră accesibilă, va acoperi toată programa școlară, de la clasa Pregătitoare până la clasa a XII-a, pentru toate unitățile de învățare. Astfel din toamna acestui an, profesorii de religie din Județele Dolj și Gorj vor avea acces la aplicații pentru învățarea online care să faciliteze utilizarea instrumentarului noilor tehnologii în predare-învățare-evaluare.

În zilele de 4 și 5 august au avut loc primele sesiuni de formare pentru cadrele didactice din județele Dolj și Gorj, în prezența formatorilor de proiect – prof. Carmen Oprea și Florin Oprea – și a diac. Prof. Paul Adrian Lupu, Inspector al Biroului Învățământ al Arhiepiscopiei Craiovei. Profesori participanți la primele sesiuni de formare și instruire au fost: Turcu Aurora, Nicolae Loredana, Ouatu Mihaela, Boldișor Ileana, Enculescu Ramona, Tereche Bărbuleanu Ana Maria, Gheorghe Cornelia, din Județul Dolj, și Florea Daniel, Florea Liliana, Popescu Narcisa, Vătafu Ștefan, Andrei Steluța, Spilca Cristina Simona, Mihăilă Marinela, Șuncă Floare, Popescu Adrian, Dinulescu Bianca, Iliuși Marian, Brânzan Claudiu, Nicolovici Constantin, Băloi Simona Elena, Popescu Nicușor, Popovici Laurențiu, din județul Gorj.

În continuare, activitățile de formare vor fi realizate online, atât pentru profesorii beneficiari ai primelor grupe, cât și pentru restul profesorilor din ambele județe care se vor implica în proiect.

(Diac. Teodor Marcu)